Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, presenta el nou Govern amb la inclusió del Grup Municipal Badalona En Comú Podem

17/07/2019 ::    

Una administració més eficaç, l’increment de la Guàrdia Urbana, la millora de la dotació dels Serveis Socials, la creació d’un parc públic d’habitatges, noves escoles públiques i un pla de xoc per al manteniment dels carrers i centres esportius, són els principals reptes del nou Govern

L’alcalde de Badalona i president del Grup Municipal Socialista, Álex Pastor, i la presidenta del Grup Municipal Badalona En Comú Podem, Aïda Llauradó, han presentat aquest migdia al Parc del Gran Sol del barri de Llefià l’acord per a la formació del nou Govern municipal i l’organigrama d’organització de l’Ajuntament, amb l’assistència de tots i totes els regidors i les regidores del nou Govern.

Eixos del nou Govern

L’acord de Govern té com a línies generals de treball:

    • Crear una administració més moderna i més eficient basada en un model organitzatiu gerencial i un equip directiu.

    • Canviar la gestió del manteniment d’instal·lacions municipals.

    • Ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana i incrementar la presència policial.

    • Ampliar la unitat motoritzada de la Guàrdia Urbana per garantir intervencions immediates.

    • Apostar per la figura dels Agents Cívics.

    • Reforçar els recursos humans del Servei d’Informació i Atenció a les Dones en la lluita contra la violència masclista.

    • Dotar de recursos econòmics el Pla Local LGTBI, el Pla d’Igualtat de Gènere Municipal i el Pla d’Igualtat intern.

    • Millorar els recursos i la gestió dels Serveis Socials.

    • Invertir en la millora de parcs públics, especialment en nous projectes com al Gran Sol i al Turó Caritg.

    • Creació d’un parc públic d’habitatges amb tots els mecanismes i eines a l’abast.

    • Impulsar un pla de xoc pel manteniment dels carrers.

    • Impulsar una brigada dedicada a atendre els desbordaments dels contenidors d’escombraries.

    • Crear un pla de construcció de noves escoles bressol a la ciutat.

    • Liderar la construcció de noves escoles públiques a la ciutat i treball conjunt amb la Generalitat en la planificació educativa de la ciutat.

Organigrama municipal

De l’acord de Govern del Grup Municipal Socialista i el Grup Municipal Badalona En Comú Podem sorgeix el següent organigrama de funcionament de l’Ajuntament:

Alcaldia

L’alcalde Álex Pastor té les competències de Comunicació i Protocol i la presidència de Badalona Comunicació.

1a tinenta d’alcaldia

Aïda Llauradó. Àmbit dels Drets Socials i Feminismes. Té les competències d’Igualtat/Feminismes; Serveis Socials; Infància i Joventut; Migracions i Solidaritat i Cooperació.

A aquest Àmbit està adscrit el Consorci Badalona Sud.

2a tinenta d’alcaldia

Teresa González. Àmbit de Salut, Habitatge i Recursos Interns. Té les competències de Recursos Humans; Hisenda; Salut i Habitatge. A aquest àmbit estan adscrits l’IMSP (Institut Municipal Serveis Personals) i BSA (Badalona Serveis Assistencials)

Dins d’aquest Àmbit, la regidora Andrea Zapata té la responsabilitat de l’Àrea de Participació Ciutadana i Administració Electrònica amb competències en Participació Ciutadana i Convivència i Mediació; Administració electrònica i TIC, i Gent Gran.

3r tinent d’alcaldia

Jordi Subirana. Àmbit d’Educació i Impuls de Ciutat. Té les competències en Promoció Econòmica; Ocupació; Comerç; Turisme i Educació.

Dins d’aquest Àmbit, la regidora Helena Bayo és la responsable de l’Àrea de Cultura i Esports. Dins d’aquesta Àrea estan adscrtis el Museu de Badalona, Badalona Cultura i el Patronat de la Música.

4t tinent d’alcaldia

Rubén Guijarro. Àmbit de Seguretat, Govern i Territori. Té les competències de Guàrdia Urbana; Govern, Urbanisme; Espai Públic; Gabinet Planificació Estratègica Qualitat i Programes Transversals; i Protecció Civil.

En aquest Àmbit estan adscrits Engestur i Marina Badalona.

Dins d’aquest Àmbit, la regidora Rosa Trenado és la responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Desenvolupament Industrial i Innovació amb competències en Medi Ambient; Desenvolupament Industrial i Innovació; i Mobilitat. En aquesta Àrea està adscrita la societat REBASA (Reactivació Badalona SA).

Districtes

    Districte 1 (Canyadó, Casagemes, Coll i Pujol, Centre, Dalt la Vila, Manresà i Progrés. Jordi Subirana.

    Districte 2 (Sant Crist, Sistrells, Nova Lloreda, Lloreda, Puigfred, La Pau i Montigalà Occidental). Rosa Trenado.

    Districte 3 (Montigalà Oriental, Canyet, Bufalà, Pomar, Pomar de Dalt, Morera, Les Guixeres, Mas Ram i Bonavista). Aïda Llauradó.

    Districte 4 (Sant Joan de Llefià, Sant Mori de Llefià, Sant Antoni de Llefià i La Salut). Helena Bayo.

    Districte 5 (Can Claris, Raval, Gorg, Congrés i La Mora). Andrea Zapata.

    Districte 6 (Artigues, Sant Roc i El Remei). Teresa González.

Per a l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, "aquest acord de govern que comença avui és una aposta pel progrés de Badalona. El nostre objectiu és treballar per la seguretat, la neteja dels carrers, el manteniment de les instal·lacions esportives i edificis municipals, i dotar de recursos a l'administració per fer front els problemes de la ciutat. Estic segur que les dues regidores de Badalona En Comú Podem faran una bona feina al capdavant de Drets Socials i Feminismes, i Medi Ambient, Desenvolupament Industrial i Innovació. Agraeixo la predisposició del seu grup municipal a l'hora d'arribar a aquest acord. I per cert, amb la seva incorporació, formem el primer govern de la ciutat amb majoria de dones”.

Per la seva banda, la presidenta del Grup Municipal Badalona en Comú Podem, Aïda Llauradó ha assenyalat que “En Comú Podem hem decidit arremangar-nos per contribuir a un govern de Badalona més sòlid i d'esquerres, gràcies a un programa de govern conjunt amb el PSC. Som conscients que seria més còmode quedar-nos a l’oposició, com han decidit altres partits, però davant les necessitats de Badalona nosaltres apostem per millorar la ciutat des de la responsabilitat política i el desgast que això suposa.

Llauradó ha afegit que “No és casualitat que haguem escollit els Àmbits de Drets Socials, Feminismes, Medi Ambient i Desenvolupament Industrial. Treballarem conjuntament amb el PSC perquè a Badalona hi hagi projecte ferm d'esquerres, ecologista i feminista, que posi a les persones al centre de la política”.

Badalona, 17 de juliol de 2019

twitter @AjBadalona