Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, convoca la Junta Local de Seguretat per al dia 30 de setembre

10/09/2019 ::

La creació del Consell de Prevenció i Seguretat Ciutadana de Badalona es tractarà en el Ple ordinari del pròxim 24 de setembre

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, presidirà el dilluns 30 de setembre la reunió de la Junta Local de Seguretat de Badalona. A la trobada s’analitzarà l’actuació i la coordinació dels cossos de seguretat a la ciutat i les dades del balanç delinqüencial interanual. En aquesta reunió, els responsables municipals tornaran a posar sobre la taula la necessitat d’incrementar els efectius de Mossos d’Esquadra en aquesta ciutat.

En aquesta trobada hi participaran responsables de la Guàrdia Urbana, dels Mossos d’Esquadra i del Cos Nacional de Policia d’aquesta ciutat. Com és habitual, des de l’Ajuntament s’ha sol·licitat la presència en aquesta reunió de la Junta Local de Seguretat del conseller d’Interior i de la delegada del Govern a Catalunya.

Creació del Consell de Prevenció i Seguretat Ciutadana

La creació del Consell de Prevenció i Seguretat Ciutadana de Badalona serà un dels punts de l’ordre del dia que es presentarà per a la seva aprovació en el decurs del Ple ordinari que se celebrarà el pròxim 24 de setembre.

Aquest nou òrgan consultiu i de participació sectorial de l’Ajuntament de Badalona té com a finalitat l’assessorament i la redacció de propostes i plans d’actuació en matèria de seguretat ciutadana. El Consell de Prevenció i Seguretat Ciutadana neix amb la voluntat de socialitzar i democratitzar la discussió sobre la seguretat a la ciutat.

La composició prevista d’aquest Consell, tot i que el Govern té previst deixar oberta la composició per poder pactar-la amb els grups de l'oposició i que es puguin sumar altres col·lectius perquè hi participin, és la següent:

    • President: L’alcalde o un regidor nomenat per ell.

    • Vocals: Un membre per cada grup polític municipal.

    • Un membre de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona.

    • Un representant del cos de la Guàrdia Urbana.

    • Cap de serveis de Seguretat, Participació i Convivència.

    • Cap de serveis de Disciplina i Sancions.

    • Un tècnic de Protecció Civil.

    • Un secretari nomenat entre els lletrats de la corporació.

    • Les altres persones que el CPSCB estimi oportú.

El funcionament del Consell de Prevenció i Seguretat Ciutadana de Badalona s’haurà de regular mitjançant un reglament que s’aprovarà amb posterioritat.

Badalona, 10 de setembre de 2019

twitter @AjBadalona