Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Ajuntament impulsa el programa d’activitats ‘Estiu amb tu’ perquè els infants i joves de la ciutat gaudeixin del temps de vacances i de lleure

18/06/2021 ::    

Amb aquesta proposta, que té un pressupost aproximat de 500.000 euros, es vol facilitar que els participants recuperin les relacions entre ells i els espais de socialització després d’uns mesos marcats pel context sanitari

Les activitats s'han organitzat des dels diferents serveis de municipals i ha comptat amb la col·laboració i les aportacions de les entitats i les AMPA de la ciutat

L’Ajuntament de Badalona ha impulsat el programa d’activitats ‘Estiu amb tu’ amb 40 propostes diferents destinades als infants i joves de la ciutat perquè puguin gaudir del seu temps de vacances i lleure amb experiències vitals positives i que ajudin al seu benestar i desenvolupament. Amb aquest catàleg d’activitats es vol facilitar que els participants reprenguin les relacions entre ells i els espais de socialització després d’uns mesos marcats pel context sanitari i, a la vegada, recuperar l’ús dels espais públics de la ciutat, especialment la platja i la muntanya.

Les activitats estan dividides en diferents categories segons la seva temàtica (esport, medi ambient, cultura urbana, educació, cultura, música, tecnologia i comunicació audiovisual) i es divideixen segons l’edat a què estan destinades (infants de 3 a 12 anys i joves d’entre 13 i 18). Per primera vegada es contractaran vetlladors per tal de donar suport als casals que apostin per la inclusió i inscriguin a infants que necessitin aquesta atenció especial.

A més del catàleg de recursos i activitats, l’Ajuntament, juntament amb vuit entitats de la ciutat, ha organitzat diferents casals durant els mesos de juliol i agost als cinc barris que són dins del Pla Educatiu d’Entorn. Amb aquesta iniciativa es garantirà un increment aproximat de 700 places per a infants i joves d’aquests territoris. El programa està dotat amb 363.000 euros provinents dels Plans de Millora d’Oportunitats Educatives del Departament d’Educació i del Pla d’Èxit Educatiu de l’Ajuntament. En la mateixa línia s’ha signat un conveni a l’associació Aspanin per garantir la viabilitat del casal de les escoles d’educació especial. També es mantenen la iniciativa Patis Oberts a diferents escoles de la ciutat.

La regidora de Cultura, Educació i Joventut, Amanda Feria, ha destacat que el programa ‘Estiu amb tu’ “s'ha organitzat des dels diferents serveis de l’Ajuntament de Badalona i ha comptat amb la col·laboració i les aportacions de les entitats de la ciutat, les AMPA i escoles públiques i la Federació d’Associacions de Famílies d’Alumnes de Centres Públics de Badalona. Feria ha explicat que “s’han destinat aproximadament 500.000 euros, entre fons propis de l’Ajuntament i d’altres administracions, amb l’objectiu de consolidar una oferta de lleure educatiu que arribi a tots els infants, adolescents i joves, i que sigui de la màxima qualitat i no deixi a ningú enrere, especialment en el cas de l’educació especial”

Podeu consultar el catàleg d’activitats en la pàgina web de l’Ajuntament, on també trobareu els requeriments i formularis d’inscripció.

Badalona, 18 de juny de 2021

twitter @AjBadalona