Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Ajuntament ha enllestit un dispositiu de prevenció i actuació davant el risc de fortes pluges

08/09/2020 ::            

S’ha portat a terme les feines preventives de neteja d’embornals, clavegueram, passos soterranis i posada a punt del dipòsit pluvial de l’Estrella

Davant la previsió de possibles episodis de fortes pluges, habituals en aquesta època de l’any, l’Ajuntament de Badalona té enllestit un dispositiu especial i ha portat a terme durant els darrers dies totes aquelles feines preventives que ajudin a reduir els efectes dels aiguats a la ciutat.

Per tal d’afavorir la correcta canalització de les aigües de pluja, s’ha efectuat la neteja i la posada a punt del clavegueram, dels embornals, els pous, els túnels i els passos subterranis de la ciutat. En el cas dels passos dotats de bombes de buidatge s’ha fet una revisió completa d’aquests equipaments.

D’altra banda també s’ha posat a punt el dipòsit d’aigües pluvials de l’Estrella perquè pugui complir amb la seva funció. En el darrer episodi de pluja intensa, entre el 6 i el 7 de setembre, va assolir una alçada màxima de 512 m, amb un emmagatzematge màxim puntual de 9.615 m3 d’aigua, la qual cosa va representar un 32% de la seva capacitat.

L’Ajuntament de Badalona recomana als veïns de la ciutat que facin seguiment de les informacions meteorològiques i donat el cas extremin les precaucions davant d’episodis de fort aiguats i s’evitin els desplaçaments innecessaris.

Badalona, 8 de setembre de 2020

twitter @AjBadalona