Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Ajuntament es persona en qualitat d’acusació popular al procediment Diligències Prèvies 765/2020-F del Jutjat d’Instrucció número 2 de Badalona

29/07/2020 ::    

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 28 de juliol de 2020 que l’Ajuntament es personi en qualitat d’Acusació Popular en el procediment Diligències Prèvies 765/2020-F que es segueix davant del Jutjat d’Instrucció número 2 de Badalona a causa del robatori amb violència amb resultat de lesions greus, que va tenir lloc el passat 20 de juny a l’avinguda Amèrica d’aquesta ciutat.

A l’empara dels articles 125 de la Constitució i 101 de la Llei d’enjudiciament criminal, el Govern considera que cal exercir l’acció penal de forma excepcional quan la naturalesa i el caràcter dels béns jurídics afectats tinguin una transcendència per a l’interès general i la col·lectivitat que facin necessari que la corporació es personi en el procediment penal que s’incoï en defensa de drets fonamentals i/o de l’esmentat interès general.

En aquest sentit, l’equip de Govern té interès en personar-se com a acusació popular en el procediment Diligències Prèvies 765/2020-F en el qual s’hi veuen implicats interessos municipals i dels ciutadans de Badalona, en atenció a la transcendència social dels fets i al seu excepcional impacte en la col·lectivitat.

El dictamen ha estat aprovat amb els vots favorables del grup municipal del PP. Els grups municipals del PSC, ERC, Badalona en Comú Podem i Junts per Catalunya s’han abstingut. El grup municipal de Guanyem Badalona en Comú ha votat en contra.

Badalona, 29 de juliol de 2020

twitter @AjBadalona