La regidora de Feminismes, Aïda Llauradó, personal tècnic municipal de diferents àrees i representants de l’empresa concessionària han fet balanç de l’any 2022 i han posat en comú propostes per millorar el servei
La sala de premsa de l’Edifici El Viver ha acollit aquest dijous al matí una jornada de treball per fer balanç del servei del Punt Lila ofert a Badalona durant l’any 2022, detectar les fortaleses i les possibles millores i definir les eines que es poden aplicar per ampliar la prestació i fomentar que la ciutadania conegui i faci ús del servei quan sigui necessari. La trobada ha comptat amb la presència de la segona tinenta d'Alcaldia i regidora de l'Àmbit d'Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, personal tècnic municipal de diferents àrees de l’Ajuntament i representants de l’empresa concessionària.
En la reunió s’ha valorat positivament la feina transversal entre tots els departaments de l’Ajuntament implicats, les treballadores del servei, Protecció Civil, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, que ha permès que organitzativament els Punts Liles hagin estat exitosos i s’hagin assolit els objectius marcats. També s’ha destacat la seva implantació, ja que s’ha convertit en una eina que la ciutadania coneix cada cop més i que està present en els principals esdeveniments festius de Badalona. Amb la finalitat de ser més efectius i consolidar el servei, s’ha remarcat també la importància de millorar la megafonia dels punts instal·lats al carrer i la difusió prèvia.
Catorze serveis anuals
L’Ajuntament de Badalona va licitar el passat 2022 el servei de Punts Liles amb un contracte de dos anys amb un més de pròrroga. La licitació preveu la instal·lació de catorze Punts Liles anuals, amb una durada de 7 hores per servei. Cadascun dels punts compta amb dues agents d’igualtat dinamitzant-lo que tenen com a funció bàsica informar, atendre, sensibilitzar i prevenir les violències masclistes i lgtbiq+fòbiques als espais d’oci. Concretament, l’any passat a Badalona el servei es va oferir durant les Festes de Maig, la nit de Sant Joan, els concerts del Festival de Música Gran Sol, la celebració dels 50 anys d'una entitat juvenil, el Dia de l'Orgull, la Festa Major d’Agost i les nits del 24 i 31 de desembre.
La segona tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030 de l’Ajuntament de Badalona, Aïda Llauradó, ha explicat durant la trobada que “el balanç que fem és positiu i estem molt satisfetes també amb el retorn que ens fan les persones usuàries del servei”. Llauradó ha avançat que “estem treballant amb els i les representants de l’oci nocturn de la ciutat per dissenyar estratègies conjuntes que garanteixin espais d’oci lliures de violències i també per dotar a les persones que treballen de les eines, circuits i formació necessària en aquest àmbit”. “A més, estem en tràmits per adherir-nos al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci i tenim el compromís de continuar treballant perquè Badalona sigui la ciutat lliure de violències masclistes i lgtbiq+fòbqiues que tant les dones com la ciutadania mereixen”.
Badalona, 2 de febrer de 2023