La presentació es va realitzar aquest dijous en una trobada telemàtica en què van participar entitats de l'àmbit socioeducatiu, FAMPAS i representants dels diferents grups municipals
L'impuls d'aquest programa ha de permetre oferir als infants i joves de la ciutat un suport durant els mesos d'estiu per tal de compensar els efectes del confinament provocat per la crisi sanitària
Aquest dijous a la tarda Aïda Llauradó, alcaldessa accidental i regidora de Drets Socials i Feminismes, va presentar de manera telemàtica en el marc de la Taula local d'Infància i Adolescència de Badalona (TIAB), una proposta de treball conjunt amb les entitats que treballen a la ciutat amb infants, adolescents i famílies, per impulsar un programa d'activitats d'estiu. En la presentació de la proposta van participar entitats de l'àmbit socioeducatiu, FAMPAS i representants dels diferents grups municipals.
L'objectiu d'aquesta iniciativa, que porta per nom "Programa educaEstiu: l'aventura d'aprendre en xancletes" és aconseguir cooperativament, amb el lideratge de l'Ajuntament, que tots els infants i adolescents de Badalona puguin gaudir aquest estiu d'activitats atractives i motivadores que els hi aportin una experiència vital positiva, de relació i d'aprenentatge que incrementi el seu benestar i ajudi al seu desenvolupament.
L'impuls d'aquest programa d'estiu ha de permetre oferir als infants i joves de la ciutat un suport durant els mesos d'estiu per tal de compensar els efectes del confinament provocat per la crisi sanitària, que ha suposat en molts casos la desconnexió escolar i dels suports socioeducatius comunitaris i l'increment de la bretxa social i educativa ja existent anteriorment.
El plantejament del programa educatiu d'aquest estiu pretén articular el conjunt d'activitats que s'ofereixin en diferents àmbits (social, educatiu, de lleure, esportiu, cultural, etc.), garantint l'accés de tothom, especialment, dels col·lectius més vulnerables.
La proposta presentada articula el programa a partir de tres eixos: el d'educació (activitats de lleure, reforç escolar, culturals i artístiques, etc.), el de salut (alimentació bàsica, pràctica esportiva, hàbits saludables, suport emocional, etc.) i el de famílies (suport a la conciliació, respir, suport comunitari, acompanyament en processos de dol, etc.). En qualsevol cas, la programació de les activitats que s'organitzin haurà de ser molt flexible per adaptar-se en tot moment a les condicions sanitàries.
Durant la presentació es va exposar que per a l'impuls del programa es crearan diferents estructures de treball cooperatiu en l'àmbit polític, directiu i tècnic. A més dels recursos que aporti l'Ajuntament, es preveu sumar altres que puguin aportar altres administracions i agents privats.
L'alcaldessa accidental i regidora de Drets Socials i Feminismes, Aïda Llauradó, ha agraït la feina de les entitats que fa anys que treballen pels infants, i ha celebrat que FAMPAS hagi elaborat un programa per sumar esforços entre entitats i administració. "Trobar per primera vegada un espai on cooperar des de diferents àmbits i sectors pels drets dels infants és una gran oportunitat per a la ciutat, que ha de guiar-nos el camí també de cara al futur", ha assegurat Llauradó.,
Badalona, 8 de maig de 2020