Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Ajuntament de Badalona posa en marxa la campanya de prevenció del mosquit tigre

22/05/2020 ::    

Aquesta acció s’emmarca dins del Pla Integral de Prevenció i Control del Mosquit Tigre creat pel consistori badaloní

El Servei de Salut de l’Ajuntament de Badalona posa en marxa, amb l’arribada del bon temps, una campanya informativa, de prevenció i de control de la proliferació del mosquit tigre basada a evitar la posta d’ous eliminant els punts d’acumulació d’aigua.

El mosquit tigre és originari de l’Àsia i va arribar a Badalona l’estiu de 2007. De color fosc, amb bandes de color blanc a les potes i una ratlla blanca al dors que baixa fins al tòrax, té una mida entre dos i deu mil·límetres i es cria en l’aigua retinguda en els forats dels arbres o en qualsevol concavitat natural o artificial que pugui contenir una mica d’aigua en àrees exteriors, normalment estancada.

L’insecte és actiu sobretot de dia i a l’exterior dels habitatges, i s’amaga en àrees ombrívoles, podent volar fins a 400 metres del lloc de cria. Les femelles d’aquesta espècie produeixen un nombre elevat de picades doloroses, que poden ser transmissores d’algunes malalties, com les produïdes pel virus dengue, del chikungunya i del zika.

La prevenció del mosquit tigre es basa a evitar la posta d’ous i el creixement de les larves, fet que s’aconsegueix eliminant tots els punts d’aigua on poden créixer.

Per aconseguir evitar-ne la proliferació es recomana:

    – Buidar dos cops per setmana o posant cap per avall els recipients d’exterior que puguin acumular aigua (com joguines, testos, piscines de plàstic, galledes, etc….).

    – Buidar dos cops per setmana o tapar amb tela mosquitera espessa els safareigs, les basses i els dipòsits d’aigua.

    – Evitar acumulacions d’aigua en zones de drenatge o canals de desguassos

    – Evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua i tapar els forats dels troncs dels arbres omplint-los amb sorra.

Les piscines amb aigua clorada, l’aigua de rius i rieres i les basses on hi ha peixos o granotes no constitueixen punts de risc.

Per fer arribar aquest missatge es difondrà una campanya de prevenció a les xarxes socials i lloc web i també de forma convencional, mitjançant la distribució de pòsters i fulls informatius als equipaments municipals, centres d’atenció primària i espais exteriors com marquesines.

La participació de la ciutadania en el control del mosquit tigre és indispensable ja que la majoria de punts de creixement es troben en domicilis/espais privats. Per això es fa una crida a qui ho desitgi a descarregar-se l’aplicació gratuïta “Mosquit Alert” mitjançant la qual es poden enviar alertes sobre punts on es detecti l’existència del mosquit o de llocs de cria.

Per a més informació podeu consultar a: https://bit.ly/2WTm4Bb

Badalona, 22 de maig de 2020

twitter @AjBadalona