Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Ajuntament de Badalona ofereix una recepció al consistori del municipi valencià de Xelva

01/02/2023 ::    

Durant l’acte es lliuraran els dos diorames que es van exposar a la Mostra de Pessebres de Badalona que representen dos indrets d’aquesta població

L’Ajuntament de Badalona oferirà demà dijous, 2 de febrer, a les 12.45 hores, al saló de Plens (plaça de la Vila, 1), una recepció i el lliurament de diorames als representants del consistori valencià de Xelva encapçalat per l’alcalde d’aquesta població, David Cañigueral. L’acte tindrà lloc el 2 de febrer coincidint amb la festa de la Candelera, on a Catalunya es considera el dia per desmuntar el pessebre i, per tant, el moment en què es dona per tancat el cicle de Nadal i es posa punt final als Pessebres Badalona 2022/2023.

L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; de la regidora de l’Àrea de Cultura i Mobilitat, Anna Maria Lara, i del president l’Associació Amics del Pessebre de Badalona, Josep Lluís García.

En l’edició d’enguany de la Mostra de Pessebres, que es fa cada any a la sala d’exposicions El Refugi, es va voler tenir un record per al poble valencià de Xelva amb diversos diorames que pretenien ser un homenatge cap a la població migrada de l’interior del País Valencià.

El poble de Xelva, situat a la comarca dels Serrans de València, encara conserva intacta en molts racons de la població la petjada dels musulmans, jueus i cristians que hi van conviure fins el segle XVII.

Les escenes que s’exposaven a la Mostra de Pessebres i que s’obsequiaran a l’Ajuntament de Xelva reproduïen el Portal de l’Azoque, la porta al seu barri jueu de la població, i el Safareig de l’Embarany, el darrer rentador de la Ruta dels Safaretjos de Xelva, un bugader públic que donava servei al municipi.

Badalona, 1 de febrer de 2023

twitter @AjBadalona