Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Ajuntament de Badalona obre un expedient sancionador a l’empresa de neteja viària per incompliments en el servei

09/08/2023 ::    

Les comprovacions fetes han detectat un 36% d’incompliments dels serveis controlats pels inspectors municipals durant el mes de juliol

L’Ajuntament de Badalona ha obert un expedient sancionador a l’empresa concessionària de la neteja viària de la ciutat per incompliments en el servei realitzat. Les inspeccions efectuades per funcionaris municipals han detectat que, aquest passat mes de juliol, un 36% dels serveis controlats pels inspectors municipals que s’havien de prestar segons el contracte de neteja viària vigent amb l’empresa que actualment té la concessió, no s’han fet.

Entre les infraccions del contracte s’ha evidenciat la no localització d’equips a les rutes o la no presència dels operaris previstos que han provocat que el servei no s’acabés prestant.

Aquesta és la primera vegada que s’estableix un control directe per funcionaris de l’Ajuntament d’aquest servei que complementa els que executa la mateixa empresa contractada per la verificació d’aquest servei. Els controls duts a terme pels treballadors municipals s’incrementaran en els pròxims mesos amb la incorporació de més inspectors.

El tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gracia, ha volgut remarcar que tot i que “entenem que la culpa no és dels treballadors sinó de l’empresa concessionària que no està prestant aquests serveis, la neteja és una prioritat per al nou consistori i per a la ciutat”. El regidor ha afegit que l’actual Govern municipal serà “molt rigorós i exigent amb el compliment del contracte fins que se’n liciti un de nou i, per això, de cara mesos vinents l’Ajuntament de Badalona ampliarà aquests controls a peu de carrer amb funcionaris municipals per posar fi a una situació inacceptable pels veïns”.

Iniciada la redacció dels plecs del nou contracte

Recordem que l’Ajuntament de Badalona ja ha començat a redactar els plecs tècnics per a la convocatòria del nou concurs per al servei de neteja viària, actualment en pròrroga.

Badalona, 9 d’agost de 2023

twitter @AjBadalona