Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Ajuntament de Badalona licita el servei de neteja d’aigües litorals per aquest estiu

06/07/2023 ::    

Amb aquest sistema es vol minimitzar el problema de la presència de residus sòlids flotants a la zona de bany

L’Ajuntament de Badalona ha iniciat el tràmit per a la contractació el servei de neteja d’aigües litorals amb una embarcació que disposi d’un sistema de recollida dels sòlids flotants.

Amb aquest servei es vol minimitzar el problema de la presència de residus sòlids flotants a les aigües de bany i a les platges del municipi, ja que la presència d’aquest tipus de materials és un dels problemes més freqüents en el litoral badaloní.

El servei licitat ha d’incloure:

– L’embarcació de recollida de sòlids flotants, a més del personal i els mitjans o materials necessaris per a dur a terme les tasques de neteja.

– La recollida i retirada de sòlids flotants i semisubmergits a la zona de bany, així com d’altres residus i substàncies presents a l’aigua de mar.

– Gestió dels residus i materials recollits a través d’un gestor de residus autoritzat.

– Elaboració d’un informe de resultats al finalitzar la totalitat del període de servei

Per tal de netejar les aigües de bany, l’embarcació treballarà de 10.30 a 18.30 hores cada dia de la setmana, caps de setmana i festius inclosos. Està previst l’inici del servei a finals del mes de juliol i el cost previst és d’aproximadament 39.000 €.

La regidora de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona, Sonia Egea, ha manifestat que: “hem treballat a contrarellotge per fer la contractació de l’embarcació perquè no hi havia res fet i entenem que és necessari donar aquest servei als usuaris i usuàries de les platges. De cara a la temporada vinent treballarem amb la suficient antelació perquè quan comenci la temporada de bany el mes de juny tots els serveis estiguin disponibles i poder oferir una bona qualitat a la nostra platja”.

Badalona, 6 de juliol de 2023

twitter @AjBadalona