Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Ajuntament de Badalona homenatja a les persones donants de sang del municipi amb un monument al Jardí de Ca l’Amigó

30/03/2023 ::        

Avui s’ha presentat el projecte que s’instal·larà el proper mes de juliol obra del badaloní Joan Artigas

L’Ajuntament de Badalona retrà homenatge a les persones donants de sang del municipi amb una escultura que s’instal·larà el proper mes de juliol al Jardí de Ca l’Amigó de l’Hospital Municipal de Badalona.

El projecte escultòric anirà acompanyat d’una placa commemorativa en reconeixement a l’esforç de les persones voluntàries que en algun moment de la seva vida han volgut donar sang.

L’obra Donants de Sang, de l’escultor Joan Artigas Planas, tallada en bronze i de dos metres d’alçada, representa dues persones vistes de forma vertical, amb el braç estès amb una gota de sang entre elles i vol representar a totes les persones que en alguna ocasió han col·laborat amb la donació de sang de forma lliure i desinteressada.

A l’acte de presentació del projecte hi han assistit la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Territori, Habitatge, Esports i Salut, Teresa González; del president de la Federació Catalana de Donants de Sang, Marc Ibars; del president de l’Associació de Donants de Sang del Barcelonès Nord, Manuel Nogales; del cap del Servei de Salut de l’Ajuntament de Badalona, Xavier Crego, i un dels membres de l’Associació de Donants de Sant del Barcelonès Nord, Sergio Silvano Sánchez.

La quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Territori, Habitatge, Esports i Salut, Teresa González, ha volgut destacar la importància i l’altruisme de les persones donants i ha agraït “el gest d’aquestes persones que fan aquestes donacions vital per garantir la vida d’altres individus”.

Badalona, 30 de març de 2023

twitter @AjBadalona