Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Ajuntament de Badalona garantirà un servei de neteja especial a tots els centres educatius de la ciutat

08/09/2020 ::    

Durant tota la jornada personal de neteja s’encarregarà de desinfectar de manera constant els espais i elements comuns dels edificis

Agents cívics i la Guàrdia Urbana col·laboraran amb el personal dels centres perquè l’entrada a les escoles sigui ordenada i no hi hagi aglomeracions

L’alcalde Xavier Garcia Albiol s’ha reunit aquesta tarda amb directors de diversos centres públics i representants de FAMPAS de la ciutat per exposar les mesures previstes

L’Ajuntament de Badalona, com a responsable de la neteja de les escoles públiques de la ciutat, garantirà el servei especial de neteja a tots els centres de la ciutat per tal de respectar els protocols sanitaris establerts en el marc de la crisi sanitària provocada per la COVID-19. En aquest sentit, el 1r tinent d’alcaldia de l’Àmbit d’Hisenda i Serveis a les Persones, Juan Fernández, ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a tota la comunitat escolar i ha explicat que “no només es farà una neteja exhaustiva com s’ha anat realitzant fins ara sinó que tots els centres tindran personal del servei de neteja durant tota la jornada que s’encarregarà de netejar i desinfectar de manera constant els espais i elements comuns com per exemple les baranes o els poms de les portes”. En aquest sentit, Fernández ha explicat que “des de l’Ajuntament apostem per reforçar la neteja més enllà del que estableixen els protocols per assegurar que les escoles són espais segurs i poder tenir el màxim control de la situació davant un possible brot”.

Respecte a l’entrada als centres, els nous protocols sanitaris estableixen que s’ha de realitzar per diferents punts dels edificis i evitar així les grans aglomeracions. Per tal d’assegurar el bon funcionament i compliment de les mesures sanitàries, a banda dels oficials d’ofici que s’encarreguen normalment de fer l’obertura de les escoles, l’Ajuntament ha reforçat el control d’entrada i sortida dels centres amb la incorporació dels agents cívics que fins ara estaven a les platges i amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de la ciutat.

A més, a causa de la crisi sanitària hi ha diverses baixes d’oficials d’ofici per ser població de risc o tenir a càrrec seu persones que ho són. Per resoldre aquesta situació, l’Ajuntament ha iniciat la contractació de nou personal per cobrir les baixes i que s’afegiran a les contractacions efectuades per la Generalitat per fer front al nou curs escolar.

A banda d’aquestes mesures per complir els protocols sanitaris, l’Ajuntament de Badalona ha realitzat durant aquest estiu petites actuacions en alguns centres com:

– Canvi de vidrieres de fusta per vidrieres d'alumini a les 5 aules d'infantil de l’Institut Escola Baldomer Solà

– Canvi de diverses potes interiors de les aules de l'edifici de primària de l'Institut Escola Baldomer Solà

– Instal·lació d'una xarxa de protecció al ràfec de la coberta de l'edifici de primària de l'escola Antoni Botey

– Rectificació de les obertures de les finestres de l'escola Salvador Espriu per millorar la ventilació

– Il·luminació de la pista del pati de l'escola Baldiri Reixac

– Arranjament dels nuclis de serveis de l'escola Folch i Torres (a càrrec del Departament d'Educació)

– Nou menjador a l’escola Llibertat (a càrrec del Departament d'Educació)

– Nuclis de serveis institut escola Sant Jordi (a càrrec del Departament d'Educació)

A més, les brigades de l’Ajuntament treballen des de fa unes setmanes per condicionar els patis de totes les escoles, retirar i traslladar mobiliari i treure la brutícia i les males herbes que han aparegut després de mesos tancats i sense manteniment.

Nou contracte de subministraments

Totes les petites millores que s’han pogut fer fins ara es veuran complementades a partir de l’octubre amb la posada en marxa el nou contracte de manteniment dels equipaments escolars. En aquest sentit el regidor Fernández ha recordat que “fa dos anys que l’Ajuntament no feia un manteniment especial de les escoles de la ciutat perquè no hi havia un contracte de subministraments. Això comportava que el personal encarregat d’aquestes tasques no pogués fer petites reparacions o resoldre incidències perquè no disposaven del material necessari”. A banda d’aquestes actuacions, el regidor ha explicat que aquesta tardor començaran les obres de condicionament de les finestres de l’escola Ventós Mir. Fernández ha destacat que “es tracta d’una actuació molt reivindicada per la comunitat escolar i que és imprescindible”.

Reunió amb equips directius de les escoles públiques

L’alcalde Xavier Garcia Albiol s’ha reunit aquesta tarda amb directors de diversos centres públics Badalona i representants de FAMPAS de la ciutat per exposar les mesures que l’Ajuntament ha previst per garantir el compliment de les mesures sanitàries i la màxima seguretat de les persones durant el curs escolar. Garcia Albiol ha destacat que la trobada s’ha desenvolupat “en un ambient molt positiu i constructiu” i s’ha mostrat convençut de què “treballant tots conjuntament aconseguirem que el curs escolar es desenvolupi de la millor manera possible en aquest context tan complex”.

Badalona, 8 de setembre de 2020

twitter @AjBadalona