Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Ajuntament de Badalona activa la situació d’alerta del Pla de protecció civil municipal per l’onada de fred

23/01/2023 ::

L'àrea de Via Pública té preparats vehicles per escampar sal a les carreteres i actuar amb immediatesa en cas de nevada

L’Ajuntament de Badalona ha acordat la situació d’alerta del Pla de protecció civil municipal a conseqüència de la situació meteorològica adversa actual i la que es preveu en les pròximes hores. Aquesta mesura arriba després de l’activació d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per onada de fred i de PREALERTA del Pla Especial per nevades a Catalunya (NEUCAT). La situació d’alerta municipal s'entendrà que decau amb la desactivació de les alertes i prealertes per part de la Generalitat de Catalunya.

En una Resolució de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i a conseqüència de la Situació d’alerta del Pla de protecció civil municipal, s’han acordat les mesures següents:

• Convocar al comitè d’emergència municipal

• Realitzar el seguiment i les comunicacions amb el CECAT (xarxa Rescat Protecció Civil)

• Reforçar el CRA (Centre d’avisos i coordinació de la Policia Local)

• Activar el departament tècnic municipal de Protecció Civil per tal que coordini les gestions oportunes adients a les seves competències amb la presència d’un tècnic de guàrdia permanent com a coordinador municipal per tal de reforçar les comunicacions i la coordinació amb els grups actuants municipals i de la Generalitat: Bombers, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, SEM, Agents Rurals.

• Activar l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil Municipal (AVPC)

• Comunicar al CECAT l’activació del Pla de Protecció Civil municipal.

A més, l'àrea de Via Pública de l'Ajuntament de Badalona té preparats vehicles per a una actuació immediata en cas de nevada. Els accessos a l'hospital de Can Ruti i les carreteres de La Conreria (B-500) i la Vallensana (B-5011) seran els principals punts d'atenció on s’escamparà, si és necessari, sal per poder circular sense perill.

Badalona, 23 de gener de 2023

twitter @AjBadalona