Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Ajuntament convoca els Premis Literaris Ciutat de Badalona 2021

11/01/2021 ::

Les obres candidates a les quatre categories dels premis es poden presentar fins al 8 de març

L’Àrea de Cultura, Educació i Joventut de l’Ajuntament de Badalona, en col·laboració amb les entitats Festa Nacional dels Països Catalans i Amics del Teatre Zorrilla, ha convocat els Premis Literaris Ciutat de Badalona 2021. Les obres es poden presentar fins a dilluns 8 de març de 2021 i han de ser originals i inèdites, i escrites en català. La resolució del jurat es farà pública durant el mes de juny de 2021.

Els premis es convoquen en les quatre modalitats habituals:

30è Premi Ciutat de Badalona de Narrativa – 34è Premi Països Catalans-Solstici d’Estiu

Les obres aspirants a aquest premi han de tenir una extensió mínima de cent cinquanta pàgines.

El premi consisteix en l’edició de l’obra guanyadora a càrrec de Viena edicions i un premi en metàl·lic de 4.000 €.

El jurat qualificador el formen: la regidora de Cultura, Educació i Joventut, Amanda Feria, com a presidenta; Isabel Monsó, representant de Viena Editorial; Maria Carme Palomeras, de l’Associació Festa Nacional dels Països Catalans; Joaquim Molina, escriptor; Estel Grífol, traductora i intèrpret; Gerard Guerra, filòleg i professor, i un tècnic municipal que actua com a secretari sense vot.

23è Premi Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil

Les obres aspirants al premi han de tenir una extensió d’entre cinquanta i cent pàgines i han d’adreçar-se a un públic juvenil.

El premi consisteix en l’edició de l’obra guanyadora a càrrec d’Ànimallibres i un premi en metàl·lic de 3.000 €.

El jurat qualificador el formen: la regidora de Cultura, Educació i Joventut, Amanda Feria, com a presidenta; Jordi Martín Lloret en representació d’Ànimallibres; Roser Vilagran, escriptora; Blanca Bravo, escriptora; Francesc Pujol, bibliotecari i escriptor; Rubèn Muntañá, escriptor, i un tècnic municipal que actua com a secretari sense vot.

21è Premi Betúlia de Poesia – Memorial Carme Guasch

Les obres aspirants al premi han de tenir d’una extensió mínima de 300 versos, o línies si es tracta de poemes en prosa.

El premi consisteix en l’edició de l’obra guanyadora a càrrec de Viena edicions i una dotació en metàl·lic de 3.000 €.

El jurat qualificador el formen: la regidora de Cultura, Educació i Joventut, Amanda Feria, com a presidenta; Enric Viladot en nom de Viena Editorial; Paco Fanés, poeta; Georgina Castillo, poeta; Miquel-Lluís Muntané, poeta; Àngels Gregori, poeta, i un tècnic municipal que actua com a secretari sense vot.

14è Premi de Teatre Breu Andreu Solsona

Les obres aspirants al premi han de tenir una extensió d’entre 25 i 30 pàgines i han de ser adreçades a un públic adult.

El premi consisteix en l’edició de l’obra guanyadora a càrrec de l’Associació Cultural de Poesia Pont del Petroli i un premi en metàl·lic de 2000 €.

El jurat qualificador el formen: la regidora de Cultura, Educació i Joventut, Amanda Feria, com a presidenta; Felicitat Comas; Àngels Domingo; Olga Galvany; Caterina Teixidó; Josep Maria Llagostera; Josep Maria Balaguer; Joan Puche, representant de l’editorial Pont del Petroli, i Jaume Arqué, de l’associació Amics del Teatre Zorrilla, que actua com a secretari sense vot.

La presentació d’originals pressuposa l’acceptació íntegra de les bases d’aquests premis. Consulteu les bases completes a: pre.badalona.cat

https://agendacultural.pre.badalona.cat

Badalona, 11 de gener de 2021

twitter @AjBadalona