Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

La V Regata Golden Cup Badalona es celebra per primera vegada íntegrament a la ciutat el cap de setmana del 27 al 29 d’octubre

13/10/2023 ::

L’esdeveniment, un referent en el món de les regates de vela que per primer cop tindrà lloc únicament a Badalona, s’ha presentat aquest divendres al matí en el marc del Saló Nàutic Internacional de Barcelona

Aquest divendres al matí s’ha presentat al Saló Nàutic Internacional de Barcelona la V edició de la Regata Golden Cup Badalona, un esdeveniment de referència en el sector nàutic i el món de les regates de vela que, durant el cap de setmana del 27 al 29 d’octubre, tindrà com a epicentre la ciutat de Badalona. Aquest serà el primer cop que la regata estigui organitzada exclusivament per Marina Badalona, fet que suposa que tant les sortides i arribades de les regates com tots els actes que envolten l’esdeveniment es facin a les instal·lacions del Port de Badalona.

La Golden Cup Badalona és una regata d'altura amb un format de dues proves, una regata de 60/70 milles nàutiques (Regata Baetulo) i una altra regata de 15/20 milles nàutiques (Regata Hotel Marina Badalona). Aquestes dues regates constitueixen dos trofeus, de manera que l'equip que obtingui millor resultat combinat en les dues regates serà el vencedor de la Golden Cup Marina Badalona. Cal destacar que aquesta copa és puntuable per al Campionat d'Altura, Solitaris i A2, i per al Circuit de Regates d'Altura.

La presentació de la prova aquest divendres al matí en les instal·lacions del Saló Nàutic Internacional de Barcelona ha comptat amb la participació de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; dels tinents d’alcaldia Juan Fernández, Cristina Agüera i Rosa del Amo; d’Imanol Sanz, gerent de Marina Badalona; i d’Andrés Oliva, director tècnic de la prova.

L’alcalde Xavier Garcia Albiol ha destacat la importància de l’esdeveniment en el sector nàutic i ha assenyalat que «permetrà que tots els amants de la vela puguin gaudir de la ciutat i de les grans instal·lacions que tenim al port de Badalona i, a la vegada, que els veïns es puguin acostar a conèixer millor aquest esport i fer seva la façana marítima de la ciutat». «Per al Govern municipal és un gran orgull que la Golden Cup tingui es celebri a la ciutat, ja que treballem perquè aquesta mena de grans esdeveniments, tant de l’àmbit esportiu, com del social i el cultural, siguin cada cop més habituals al nostre municipi i facin de Badalona una ciutat de referència», ha assegurat l’alcalde Garcia Albiol.

Per a més informació podeu consultar les pàgines web de la Golden Cup Badalona i de Marina Badalona.

Badalona, 13 d’octubre de 2023

twitter @AjBadalona