Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

La sala El Refugi de la plaça de la Vila presenta l’exposició “Catalunya, TERRA COOPERATIVA”

04/07/2019 ::

La mostra, que s’inaugura dissabte 6 de juliol, fa un recorregut per la història del moviment cooperatiu basat en l’economia social i solidària a Catalunya

El proper dissabte, 6 de juliol, a les 12.30 hores s'inaugura l'exposició “Catalunya, TERRA COOPERATIVA” que es podrà veure a la sala El Refugi (plaça de la Vila s/n) fins al 31 d'agost. L’exposició està organitzada per l’Ateneu Cooperatiu Barcelonès Nord, amb la promoció de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Fundació Roca Galès Catalunya, l’Ajuntament de Badalona i el Museu de Badalona.

La mostra fa un recorregut de com Catalunya ha estat un territori fèrtil per a les pràctiques d’autogestió i de cooperació social al llarg de la seva història. Durant els dos últim segles, milers de famílies treballadores, al camp i a la mar, als pobles i a les ciutats, van fer front a la carestia quotidiana mitjançant l’autoorganització popular, la solidaritat i el suport mutu.

“Catalunya, TERRA COOPERATIVA” és una retrospectiva sobre el passat i el present del moviment cooperatiu basat en l’economia social i solidària, una fórmula que també vol fer front als reptes del futur tot indagant fórmules organitzatives de transformació i trànsit cap a una societat més equitativa i amb més justícia social i ecològica.

L’exposició a la sala el Refugi es pot visitar gratuïtament amb els horaris següents:

    – Dilluns, dimecres, divendres i dissabtes d’11 a 14 hores

    – Dimarts i dijous de 17 a 20 hores

    – Diumenge 7 i diumenge 21 de juliol d’11 a 14 hores.

El 1898 es celebrà la primera assemblea de cooperatives catalanes de consum a La Bienhechora de Badalona, amb trenta-set delegats, on es va nomenar un comitè regional i es va fundar la Revista Cooperativa Catalana.

Badalona, 4 de juliol de 2019

twitter @AjBadalona