Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

La regidoria Antiocupacions de l’Ajuntament de Badalona evita l’ocupació d’un pis al barri de Llefià

24/10/2023 ::

Els veïns de l’edifici van donar l’avís i en poques hores es va resoldre la situació assegurant la porta del pis i amb la instal·lació per part de la propietat d’una porta antiocupacions i un sistema d’alarma

L’alcalde Garcia Albiol felicita l’actuació de la regidoria però lamenta que “la lluita entre l’administració i els okupes per fer front al problema de la ocupació il·legal es desigual perquè en aquest país l’actual llei afavoreix els okupes”

La nova regidoria Antiocupacions de l’Ajuntament de Badalona va evitar aquest cap de setmana l’ocupació d’un habitatge ubicat al barri de Llefià. Els fets van ocórrer dissabte a primera hora del matí, quan diverses persones van intentar accedir il·legalment a l’immoble, però no van aconseguir consolidar totalment l’ocupació, tot i que van deixar la porta del pis oberta.

Davant aquesta situació, veïns de l’edifici es van posar en contacte amb la regidoria Antiocupacions, que es va encarregar de fer les gestions pertinents amb la propietat de l’habitatge. Poques hores després de l’intent d’ocupació, la situació es va resoldre assegurant la porta que havia quedat oberta i amb la instal·lació per part de la propietat d’una porta antiocupacions i un sistema d’alarma.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, s’ha mostrat satisfet de l’actuació de la nova regidoria perquè “l’hem impulsat per donar resposta a ocupacions conflictives i il·legals com aquesta, que impliquen el creixement de la inseguretat i l’empitjorament de la convivència per als veïns en els seus propis domicilis”. “El nostre compromís amb els veïns de Badalona és infrangible, i per això continuarem atenent els seus avisos quan vegin qüestionada la seva seguretat”, ha remarcat Garcia Albiol, qui ha assenyalat que “malgrat la nostra implicació, davant l’ocupació il·legal, la lluita entre l’administració i els okupes és desigual perquè en aquest país l’actual llei està de costat dels okupes”.

Badalona, 24 d’octubre de 2023

twitter @AjBadalona