Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

La Quinzena Metropolitana de Dansa arriba a Badalona

15/03/2019 ::    

Aquest cap de setmana el Teatre Zorrilla ofereix l’espectacle El amor brujo, amb el ballarí i coreògraf Israel Galván, i diumenge el Teatre Principal l’espectacle de titelles Molsa

Badalona participa en la segona edició de la Quinzena Metropolitana de Dansa, un festival que atorga el màxim protagonisme a la dansa i que se celebra a nou ciutats metropolitanes fins al 31 de març. Aquest any a més de Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet, s’hi afegeix el Prat de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i Viladecans.

Durant la Quinzena Metropolitana es podran veure a diferent escenaris i indrets metropolitans actuacions de diversos estils de dansa: clàssica, ball contemporani, flamenc, jazz, tradicional o hip-hop entre d’altres.

A Badalona ahir, en el trajecte de la L2 que va des de la plaça de Pompeu Fabra fins Artigues/Sant Adrià la plataforma HOP va oferir una intervenció multidisciplinària per transformar en espectacle la monotonia d’un viatge en metro.

A més però, Badalona ha programat diverses activitats:

    • Demà dissabte, 16 de març, a les 21 hores, al Teatre Zorrilla, es podrà veure El amor brujo un espectacle amb un dels grans referents del flamen actual, Israel Galván, que s’enfronta a una partitura essencial de la música espanyola, El amor brujo de Manuel de Falla.

    • Diumenge, 17 de març, a les 18 hores, al Teatre Principal, la dansa, les titelles i la videoprojecció es combinen a Molsa per explicar als nens i nenes una història emotiva i tendra, un delicat conte sobre l’amistat. Molsa és una proposta poètica i, alhora, divertida. Un espectacle familiar gens convencional que evoca llocs imaginaris i sensacions molt reals.

    • Dissabte 23 de març, a les 12 hores, al Centre Cultural l’Escorxador-Nau 3, ofereix l’espectacle Hippos sorgit de l’aliança entre la companyia Zum-Zum Teatre i l’artista pluridisciplinari, creador de nous formats i llenguatges per a la dansa; Quim Bigas. Un espectacle familiar que dispara contra els estereotips que imposa la societat. Tres hipopòtams ballen, riuen, interaccionen amb la gent i la conviden a jugar. Més enllà de la diversió s’amaga, però, un missatge: el del respecte a la diferència. Hippos va rebre el Premi Moritz Fira-Tàrrega 2018 a la millor estrena d’arts de carrer.

    • Dissabte 29 de març, a les 15 hores, al Centre Cultural l’Escorxador, Els nens i les nenes també ballen. Dansa metropolitana convida a ballar la mainada de diversos cursos de primària de les escoles públiques de Badalona. Una secció de la Banda Simfònica de Badalona (EMMB) acompanyarà a l’alumnat a moure’s al ritme del jazz, del pop o de cançons tradicionals.

    • Dissabte 30 de març, a les 12 hores, al Centre Cultural l’Escorxador a torna “Tothom balla”, una proposta participativa i engrescadora que acomiadaran l’edició 2019 de Dansa metropolitana a les nou ciutats implicades. Aquest any, la coreografia d’aquesta gran festa de la dansa ha estat ideada per Mar Gómez, creadora d’espectacles que juguen amb la teatralitat, amb el gest i amb un sentit de l’humor que sedueix el públic de totes les edats.

    • També al Centre Cultural l’Escorxador – Nau 3, dilluns 1 d’abril i divendres dia 5, de 10 a 12 hores, el projecte Explica Dansa per a la formació i creació de públics ha dissenyat per a Dansa Metropolitana una conferència taller adreçada al públic sènior. “Com ballàvem abans dels 70 i com ballem avui?” aquest és el títol de la xerrada que impartiran els ballarins Toni Jodar i Francesc Bravo, que formarà part d’un espectacle multidisciplinari pedagògic que viatjarà al passat, per connectar les modes i estils de ball amb els del present.

    • La Biblioteca Sant Roc acull el taller Balla’m un llibre, un viatge per redescobrir els llibres més enllà del seu ús habitual, un espectacle participatiu per a tots els públics que s’apropa a la dansa a partir de fer ‘ballar’ un llibre, convertint-lo en parella de ball i transformant-lo en mil objectes o idees. Una mirada coreogràfica, també, a l’acció de llegir, a les diferents posicions corporals i maneres de caminar i moure’ns quan ens capbussem en la lectura d’un llibre. Data per determinar

L’espectacle Block, de les companyies Motionhouse & NoFit State, que s’havia programat per aquest proper dimarts, 19 de març, ha quedat anul·lat per problemes tècnics.

Badalona, 15 de març de 2019

twitter @AjBadalona