Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

La prevenció del maltractament és l’eix central de la IV Jornada de Gent Gran a Badalona que tindrà lloc el 26 d’octubre al Centre Cívic la Salut

23/10/2023 ::

La jornada té un vessant tècnic durant el matí i lúdic a la tarda i és oberta a la participació ciutadana

“Prevenció del maltractament a les persones grans, una realitat invisibilitzada” és el títol de la IV Jornada de Gent Gran a Badalona que tindrà lloc dijous 26 d’octubre al Centre Cívic la Salut. La jornada està organitzada pel grup d’entitats socials La Teranyina, que treballen en l’àmbit de la gent gran, amb el suport de l’Ajuntament de Badalona, Badalona Serveis Assistencials (BSA), l’Institut Català de la Salut i la Fundació Llegat Roca i Pi.

La trobada inclou una jornada tècnica al matí amb una ponència a càrrec de l’advocat Jordi Muñoz sobre la situació actual en relació amb el maltractament a la gent gran. També hi haurà, entre altres, uns tallers grupals de casos pràctics, a càrrec de l’Equip d’Atenció a la Vellesa de l’Anoia (EAVA), un servei que va ser creat per atendre a persones grans en situació de maltractament.

A la tarda tindrà lloc una activitat lúdica amb animació musical per a persones grans, al mateix Centre Cívic la Salut.

PROGRAMA IV JORNADA DE GENT GRAN BADALONA

Centre Cívic La Salut (avinguda del Marquès de Sant Mori, 180)

“Prevenció del maltractament a les persones grans, una realitat invisibilitzada”

Matí – Jornada tècnica

9:00 Recepció dels assistents

9:30 Inauguració de la Jornada

9:45 Curtmetratge “Contranatura”, d’Isaac Berrokal

10:00 Ponència “Situació actual del maltractament a la Gent Gran”. Jordi Muñoz, advocat, president d’EIMA i membre de la Comissió de Drets de la Gent Gran de l’ICAB.

11:00 Xerrada “Accions legals: com actuar en cas de maltractament”. Judith Campoy. Oficina de Relacions amb la Comunitat, Mossos d’Esquadra.

11:15 Pausa – cafè

11:30 Tallers “Atenem realitats, casos pràctics”.

Carla Casas, treballadora social, i Gloria Fité, psicogeriatra. EAVA, Equip d’Atenció a la Vellesa de l’Anoia.

13:00 Conclusions i cloenda de la jornada.

Elisabet Asensio, Badalona Serveis Assistencials, i Anna Espí, Associació de Familiars d’Alzheimer, membres del grup gent gran Badalona “La Teranyina”.

Tarda – Activitat lúdica

16:00-18:00

Animació musical. Xocolata amb pa de pessic

Inscripcions:

A través del formulari: https://forms.gle/HdGzzPqtpMzktuxWA

Més informació al tel. 93 399 46 02

Entitats socials que formen part del Grup La Teranyina

El grup La Teranyina està format per Amics de la Gent Gran, Associació de Familiars Alzheimer de Badalona, Fundació Llegat Roca i Pi, Creu Roja, Fundació Catalunya La Pedrera, Càritas, Aula d’Extensió Universitària per a la gent gran de Badalona, l’Associació de veïns del centre, l’Associació de veïns Coll i Pujol, Aspanin, Salut Mental Barcelonès Nord, Badalona Capaç i Plataforma social i cultural de la gent gran.

Badalona, 23 d’octubre de 2023

twitter @AjBadalona