Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

La plaça de la Plana acull dissabte tallers per aprendre les tècniques de reanimació cardiopulmonar (RCP)

12/12/2019 ::        

Aquesta activitat, impulsada per l’Ajuntament i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), forma part dels esdeveniments solidaris amb la Marató de TV3

L’Ajuntament de Badalona i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) oferiran dissabte, 14 de desembre, de 10 a 13.30 hores a la plaça de la Plana, tallers de tècniques de reanimació cardiopulmonar (RCP). Aquesta activitat forma part dels esdeveniments solidaris amb la “Marató de TV3” que enguany tindrà lloc diumenge 15 i que estarà dedicada a les malalties minoritàries.

Badalona és una ciutat cardioprotegida que disposa de 48 espais cardioprotegits distribuïts entre farmàcies i equipaments municipals i que aposta per la formació i la conscienciació a la població sobre l’aturada cardíaca i en el fet que les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP) poden salvar una vida.

Els professionals del SEM i de Protecció Civil de l’Ajuntament de Badalona, de manera altruista, ensenyaran a tothom que ho desitgi com realitzar aquestes maniobres en un taller que se succeirà des de les 10 fins a les 13.30 hores del migdia. El taller també anirà dirigit als infants i als joves, que podran fer la pràctica amb uns coixins en forma de cor, realitzats per la Fundació ARED que vetlla per la reinserció de dones en situació d’exclusió social.

A les 12 hores tindrà lloc una flashmob multitudinària a ritme de la cançó “Staying alive” dels Bee Gees, ja que aquesta melodia marca de manera perfecta el ritme que s’ha de seguir quan es fan les compressions toràciques al practicar una maniobra d’RCP.

Al llarg del matí es lliuraran als participants samarretes especifiques, fins a exhaurir existències, i també es recaptaran donatius per a la Marató de TV3.

Aquesta activitat està organitzada pel Sistema d’Emergències Mèdiques de la Generalitat de Catalunya juntament amb els serveis de Protecció Civil i Salut de l’Ajuntament de Badalona. Els tècnics d’aquestes entitats seran els formadors dels tallers, oberts a tota la ciutadania.

Badalona, 12 de desembre de 2019

twitter @AjBadalona