Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

La Guàrdia Urbana de Badalona presenta el primer dron que ajudarà al control de les ocupacions

13/08/2020 ::    

L’aparell també realitzarà altres tasques de prevenció, informació o suport als diferents serveis d’emergència

La Guàrdia Urbana de Badalona disposa a partir d’avui d’un dron per controlar les ocupacions d’immobles que es produeixin a la ciutat.

Aquest dijous l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, acompanyat de la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Seguretat, Protecció Civil i Convivència de l’Ajuntament de Badalona, Irene González, han presentat aquest vehicle aeri no tripulat i reutilitzable governat per control remot o per un programa de vol que ajudarà als agents de la Guàrdia Urbana a realitzar tasques de control de les ocupacions il·legals.

L’aparell, d’última generació, té una autonomia de vint-i-cinc minuts i permet controlar la ciutat des de l’aire ja que pot recórrer cinc quilòmetres. A més disposa d’una càmera termogràfica, una càmera nocturna, i un altaveu que permet enviar missatges a la ciutadania.

La presentació del dron es produeix després de l'increment de les ocupacions que hi ha hagut a Catalunya, que, segons dades del Ministeri de l’Interior, és la comunitat més afectada enguany per aquest delictes.

L’aparell també tindrà altres usos com ara el rescat de persones desaparegudes a la serralada, el control d’aforament a les platges o en llocs on es celebrin actes culturals o socials, control del trànsit, la prevenció o identificació d’incendis o el suport a altres serveis d’emergències.

Segons l’alcalde “amb aquesta nova adquisició la Guàrdia Urbana fa un salt qualitatiu important en la seguretat de la ciutat i es vol donar una resposta a l’incivisme, a la convivència i a la delinqüència de la ciutat mentre ens dotem d’altres elements i recursos per poder lluitar contra aquesta delinqüència i l’ocupació il·legal a Badalona”.

Badalona, 13 d’agost de 2020

twitter @AjBadalona