Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

La Festa del Mar obre aquest diumenge la temporada de platja a Badalona amb un seguit d’activitats adreçades al públic familiar

04/06/2019 ::        

La jornada servirà per reivindicar el mar i la platja com a patrimoni natural i espai lúdic de la ciutat

Les activitats, que es duran a terme al tram del passeig Marítim de la platja del Pont del Petroli, està organitzada per l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat i patrocinada per les guinguetes de la platja

Aquest diumenge, 9 de juny, l’Ajuntament de Badalona organitza la Festa del Mar, una jornada d’activitats dirigides a tota la família que se celebra amb motiu del començament de la temporada d’estiu i del Dia Mundial dels Oceans. L’objectiu central d’aquesta jornada és afavorir el contacte de la ciutadania amb aquest espai natural i lúdic de Badalona des de múltiples perspectives i conscienciar a les persones assistents, a través del coneixement, de la riquesa que suposa per a Badalona tenir un patrimoni natural com és el mar i la platja, així com la necessitat de protegir-lo.

Les activitats de la Festa del Mar començaran a partir de les 10 del matí al tram del passeig Marítim de la platja del Pont del Petroli amb la participació d’institucions, entitats i associacions de Badalona i de fora de la ciutat relacionades amb el mar que portaran un gran nombre de propostes adreçades al públic familiar. Entre les diferents activitats, les persones que vulguin podran conèixer aspectes dels ecosistemes marins del nostre litoral, els taurons, els invertebrats marins, el plàncton, fer batejos de pàdel, conèixer el windsurf, fer snorkelling per descobrir el fons marí del pont del Petroli o fer cordes com es feien antigament a Badalona, per exemple. La vessant artística també estarà present gràcies a nombrosos tallers de creativitat relacionats amb el món marí.

La Festa d’aigües

En l’edició d’enguany hi destaca la presència de l’espai La Festa d’aigües situat a la plaça de la Rosa dels Vents. Allà, de la mà d’Aigües de Barcelona, el públic més jove podrà conèixer de forma lúdica el cicle de l’aigua, la seva gestió i llur importància com a recurs natural bàsic.

Netejar el mar fent paddle surf

Durant la Festa del Mar tothom que ho desitgi podrà fer el seu bateig de paddle surf amb consciència social ja que s’aprofitarà l’activitat per recollir els plàstics que es trobin dins l’aigua. Aquesta acció, organitzada per Other Pilates & Yoga i l’Escola del Vent de Badalona, començarà a les 9 del matí, una hora abans que la Festa del Mar. Les places són limitades, per tant, cal inscriure’s prèviament a @otherpilates_yoga reserves@otherpilates.com o al telèfon 699925569.

La proposta d’Other Pilates & Yoga, és realitzar un entrenament de Pilates Sup al mar sobre paddle surf amb aquesta doble funció: entrenar sobre una taula de paddle surf, alhora que es recullen plàstics trobats al mar i a la platja. La finalitat d’aquesta activitat, que és una acció de Clean Up (recollida de residus), és sensibilitzar de la recollida de residus, especialment de plàstic, alhora d’entrenar a l’aire lliure. 

Sota aquest mateix concepte a diversos països es practica una modalitat esportiva anomenada plogging. El terme és el resultat de la fusió de la paraula anglesa running i de l’expressió sueca plocka upp, que significa recollir.

El programa d’activitats previst entre les 10 i les 14 hores és el següent:

    – Tallers El plàncton viu, La flotabilitat” i Plàstic 0 a càrrec de l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins de Badalona

    – Tallers de snorkelling, Viatge dels oceans, Passaparaula del mar i puzzles de sensibilització marina a càrrec d’Anèl·lides Serveis Ambientals Marins

    – Tallers El Món dels taurons i Els invertebrats marins a càrrec d’El Peix al plat

    – Taller de construcció d’estels, volada d’estels i mòbils a la sorra a càrrec del Club d’Estels Mira-Mira

    – Taller de Gyotaku: l’ànima dels peixos! A càrrec del Museu Molí Paperer de Capellades

    – Taller creatiu La mar de peixos! a càrrec de La Casa de la Lluna i el Sol

    – Espai La Festa d’aigües a càrrec d’Aigües de Barcelona

    – Activitats subaquàtiques a càrrec del SASBA

    – Projecte de sensibilització mediambiental i inclusió social “Soy Frigo” a càrrec d’Unilever España

    – Campanya de sensibilització envers als sòlids flotants Plogging Badalona Beach a càrrec d’Other Pilates

    – Taller de xapes de la fauna marina de Badalona

    – Bateig de Big paddle surf i taller de windsurf a càrrec de l’Escola del Vent i el Club Nàutic Betulo

    – Taller de meteorologia a càrrec de l’Associació Ecometta

    – Punt d’informació del port de Badalona-Marina Badalona i de l’Associació d’Amics del Quetx Ciutat Badalona: 90 anys del quetx!

    – Taller de corderia

    – Maquillatge amb motius marins

    – Taller Fes-te una samarreta amb animals marins

    – Punt d’informació de Proactiva Open Arms

    – Punt d’informació mediambiental de l’Ajuntament de Badalona

La Festa del Mar es realitza mercès al patrocini de les guinguetes de la platja de Badalona i la col·laboració d’Aigües de Barcelona, Associació d’Amics del Quetx Ciutat Badalona, Associació ECOMETTA, Club d’Estels Mira-Mira, Club Nàutic Betulo-Escola del Vent, Other Pilates, Port de Badalona-Marina Badalona, S.A., Proactiva Open Arms, Societat d’Activitats Subaquàtiques de Badalona (SASBA), Unilever España.

Badalona, 4 de juny de 2019

twitter @AjBadalona