Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

La Fàbrica de Joguines i els Reis Mags d’Orient tornen a Badalona

17/12/2019 ::

Ses Majestat arribaran al pont del Petroli a bord del vaixell Ciutat de Badalona que aquest any celebra el seu 90è aniversari

Diumenge 5 de gener, a les 16.30 hores, els Reis d’Orient arribaran, un any més, a Badalona a bord del vaixell Ciutat de Badalona, que enguany celebra noranta anys de la seva construcció. Ses Majestats seran rebuts pels patges reials al pont del Petroli on l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, els lliurarà el pa, la sal i la clau perquè puguin entrar a totes les llars de la ciutat.

A continuació els Reis es traslladaran a l’avinguda de Pius XII cantonada amb el carrer de Ramiro de Maetzu, al barri de Sant Antoni de Llefià, on pujaran a les seves carrosses per poder començar la Cavalcada 2020.

Cavalcada de Reis 2020: oda a la Mediterrània

A Badalona els Reis d’Orient arriben a la ciutat per mar, que aquest any és la temàtica i el motiu de la Cavalcada, que pretén ser una oda a la Mediterrània i als valors que provenen dels països que se situen a la riba d’aquesta mar.

Formaran part de la Cavalcada les comparses dels Fanalets, de l’Estrella, dels Carters, dels Xumets, dels Reis i el seu seguici complert, la comparsa d’Anar a Dormir, la Carbonera i al final de tota la comitiva se situaran les Carrosses Dolces que, com ja és costum, seran les encarregades de fer caure una gran pluja de caramels per a tothom.

Recorregut i horaris de la Cavalcada

La Cavalcada començarà a les 18 hores, a l’avinguda de Pius XII, cantonada amb carrer de Ramiro de Maetzu al barri de Llefià.

Aquests són, aproximadament, els horaris de pas previstos:

Avinguda de Pius XII cantonada amb Ramiro de Maetzu (18 h), Marquès de Sant Mori (18.15 h), Juan Valera (18.45 h), Alfons XIII (19 h), Francesc Macià (19.15 h), Creu (19.30 h), Francesc Layret (plaça de la Vila 19.45 h), Prim (20 h) i final del carrer d’en Prim (20.15 h).

Per escoltar les músiques que s’han creat per a la Cavalcada, descarregar i enviar la carta als Reis, veure el recorregut que faran Ses Majestats i moltes coses més podeu consultar a: www.reispre.badalona.cat.

Recollida de cartes als Reis

Pel que fa a la recollida de cartes als Reis, a càrrec dels patges reials, els infants podran entrega els dies 3 i 4 de gener, de 17 a 20.30 hores, a la plaça de la Vila.

Taller de fanalets

Els nens i nenes que ho desitgin també podran lliurar la seva carta al patge que hi haurà al moll de Capitania al port esportiu i pesquer de Badalona els dies 3 i 4 de gener, de 10.30 a 13.30 hores. A més, hi haurà un taller de fanalets tot i que per participar-hi cal inscriure’s prèviament a events@marinapre.badalona.cat.

Fàbrica de Joguines

Badalona tornarà a tenir aquest 2020 la Fàbrica de Joguines, un magatzem reial on els ajudants de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, els turnemis, treballaran per tenir a punt les joguines de tots els nens i nenes de la ciutat per la nit del dia 5 de gener i que, durant aquests dies, es convertirà en l’espai més màgic de Badalona.

Tots els nens i nenes que vulguin visitar-la ho podran fer del 28 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener, de 17 a 20 hores, al Centre Cultural l’Escorxador-Nau 3. Per poder-hi entrar cal recollir les entrades, que són gratuïtes, a les taquilles del Centre Cultural l’Escorxador-Nau 3 els dies de l’activitat a partir de les 16 hores. Les entrades només seran vàlides pel mateix dia i la seva disponibilitat estarà limitada a l’aforament.

Aquest any es duplica el dies d’obertura de la Fàbrica de Joguines, respecte l’any passat, perquè tots els infants la puguin visitar ja que segons l’alcalde, Álex Pastor “l’any passat moltíssimes famílies de Badalona, i d’altres localitats, van visitar la Fàbrica i la nostra voluntat és que tots els nens i nenes que vinguin puguin entrar i veure com els turnemis preparen els seus regals”. Per això, Pastor ha anunciat que “la Fàbrica de Joguines obre el doble de dies i s’ha millorat el sistema de cues per facilitar-ne l’accés”.

Badalona, 17 de desembre de 2019

twitter @AjBadalona