Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

La companyia teatral Xirriquiteula Teatre rep el reconeixement de l’Ajuntament de Badalona

19/09/2019 ::

L’acte ha estat en motiu de l’atorgament del premis pel seu espectacle Laika

L’Ajuntament de Badalona ha ofert aquest dijous una recepció a la companyia badalonina de teatre infantil Xirriquiteula Teatre amb motiu de la seva llarga i exitosa trajectòria que s’ha vist reconeguda un cop més amb l’atorgament recentment de diversos premis com el Drac d’Or al millor espectacle segons el jurat infantil de la Fira de Teatre de Titelles de Lleida 2018 per l’espectacle Laika, el 19è Premi BBVA de Teatre i el Premi Feten 2019 a la millor autoria i direcció.

L’obra, inspirada en fets reals, situa l’acció a Moscou l’any 1957, en plena Guerra Freda, i explica la història de la gossa Laika, el primer ser viu que va orbitar al voltant de la Terra dins de la nau Sputnik 2. Malgrat ser una aventura apassionant, la història no va tenir un final feliç per a la protagonista Xirriquiteula Teatre aprofita l’ocasió per explicar una història paral·lela: la d’aquells que, com la mateixa Laika, són víctimes d’abusos i es troben immersos, sense voler-ho, en les lluites de poder d'altres.

Laika, produïda per la mateixa companyia, és fruit d'un llarg i intens treball col·lectiu que barreja les aportacions, habilitats, coneixements i visions de cadascun dels artistes que hi participen. Xirriquiteula Teatre utilitza en aquest espectacle tècniques tan diverses com retroprojeccions, collage, titelles, autòmats i el gest.

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha destacat que “Xirriquiteula és un gran exemple de creadors locals que exporten els seus productes i el nom de Badalona arreu. Per això, no se'ns escapa que hem de buscar alternatives per a la producció local, incentivar les indústries culturals, gestar noves programacions per a petits i joves i dotar a la ciutat d'espais per a la creació”.

Badalona, 19 de setembre de 2019

twitter @AjBadalona