Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

La Cavalcada de Reis torna a Badalona amb una temàtica basada en la imaginació i l’esperit juganer de les persones

03/01/2023 ::

El recorregut s’iniciarà a les 18 hores a l’avinguda de Pius XII i avançarà per tota la ciutat fins a arribar al carrer de Sant Bru a les 20.45 hores

La Cavalcada de Reis de Badalona torna a celebrar-se aquest dijous 5 de gener amb una escenografia que proposa una oda a la creació, la imaginació i l’esperit juganer de les persones. En l’espectacle itinerant d’enguany les tres carrosses Ses Majestats estaran engalanades amb motius relacionats amb els jocs, les joguines i les aventures que es persegueixen des de la infantesa i ens acompanyen durant tota la vida. Durant la cavalcada també es podrà gaudir, entre altres comparses, de l’Estel que il·lumina el camí dels Reis, els entremaliats carters reials, la carrossa Carbonera, i les desitjades carrosses dolces.

Tota la comitiva estarà dinamitzada pels Turnemis, els ajudants dels Reis que faran riure a tots els assistents amb el seu enginy i les seves bromes. A la Cavalcada també participen artísticament entitats badalonines del món de la dansa, el teatre i l’esport, fent així que l’esdeveniment impliqui a tot el teixit social de la ciutat i esdevingui un acte inclusiu i que fomenti la cohesió.

Recorregut de la Cavalcada

La Cavalcada d’enguany s’iniciarà aquest dijous 5 de gener a les 16.30 hores amb la rebuda de Ses Majestats al port, on l’alcalde els lliurarà el pa, la sal i la clau per a què puguin entrar a totes les llars de la ciutat. Des d’allà es traslladaran a les seves carrosses i començaran a recórrer la ciutat a les 18 hores des de l’avinguda de Pius XII, a la cantonada del carrer de Ramiro de Maetzu. Després continuarà per l’avinguda del Marquès de Sant Mori fins a girar per baixar pel carrer de Juan Valera. A les 18.45 hores, la comitiva arribarà al Gorg i recorrerà l’avinguda Alfons XIII, posteriorment el carrer de Francesc Macià, el carrer de la Creu i el carrer de Francesc Layret, fins a arribar a la plaça de la Vila a les 20 hores. En aquest punt la Cavalcada canvia el seu recorregut respecte a altres anys i continuarà fins al carrer de Sant Bru, on es posarà punt final a la celebració al voltant de les 20.45 hores.

Tot el recorregut de la Cavalcada es podrà seguir en directe per Televisió de Badalona.

Nadal inclusiu i amb espais amigables

L’Ajuntament de Badalona aposta per l’organització d’uns actes de Nadal inclusius, que permetin gaudir a la ciutadania, i de manera específica als infants, en igualtat de condicions i sense discriminacions. Per aquest motiu, durant la Cavalcada de Reis, s’ha reservat un espai amigable amb reducció d’estímuls de so i llum, i sense aglomeracions ni sense llançament de caramels en el tram del carrer Sant Bru comprès entre el carrer de Martí i Julià i la Riera de Canyadó. També s’ha reservat una zona per a persones amb diversitat funcional, discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental a la plaça Josep Cortinas. Així mateix, durant la rebuda als Reis al port hi haurà un espai d’aquestes mateixes característiques al costat de l’escenari i també un intèrpret de llengua de signes.

Recordem que en el web municipal es pot consultar el plànol de la ciutat amb les àrees on hi ha reserves d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda (PMR).

La regidora de Cultura i Mobilitat, Anna Maria Lara, ha animat la ciutadania “a participar de la Cavalcada de Reis i gaudir de la màgia i diversió que ens ofereixen els nostres amics els Turnemis”. La regidora ha destacat que “enguany avancem perquè la celebració sigui inclusiva i tothom tingui el seu espai per sentir-se còmode” i ha recordat que “tindrem una cavalcada sense restriccions amb les esperades carrosses dolces repartint els caramels dels Reis d'Orient"

Badalona, 3 de gener de 2023

twitter @AjBadalona