Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

La campanya badalonina de reciclatge “D’oli a la pica, ni mica!” rep el Premi Europeu de la Prevenció de Residus

10/06/2022 ::        

La iniciativa consciencia la ciutadania per tractar l'oli de cuina usat com a un residu altament contaminant i que no s'acabi llençant a l'aigüera

L'Ajuntament de Badalona ha estat guardonat en la XIII edició del Premi Europeu de la Prevenció de Residus per la campanya "D'oli a la pica, ni mica!" que es van lliurar en una cerimònia ahir a Brussel·les dins de la Setmana Europea per a la Reducció de Residus.

L'agrupació de restauradors Forquilla Badalona, en col·laboració amb l'Ajuntament, va posar en marxa l'any 2019 una campanya per a la recollida selectiva i el reciclatge de l'oli de cuina ja utilitzat. L'objectiu és conscienciar als badalonins i a les badalonines que cal tenir més cura a l'hora de tractar aquest residu altament contaminant i que no s'acabi llençant a l'aigüera, ocasionant greus problemes tant pels ecosistemes aquàtics com per a la xarxa de clavegueram. Durant les darreres setmanes, una desena de nous restaurants s'han afegit a la iniciativa.

El jurat ha escollit aquesta campanya després de seleccionar 16 accions finalistes entre les 12.400 accions organitzades a Europa, de les quals, només a Catalunya, se'n van realitzar 1.070. El jurat l'ha seleccionada basant-se en criteris com la comunicació i visibilitat, la qualitat del contingut, l'originalitat, i l'impacte de l'acció.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus treballa amb la jerarquia de residus i les accions que s'hi duen a terme per a promoure les 3 R: reduir el consum, reutilitzar productes i materials, i finalment reciclar els residus. Aquestes són les 3 R principals que cal tenir presents a l'hora de replantejar els hàbits de consum. A més de les 3R, també s'organitzen accions de neteja o "Clean-Up Days" per conscienciar sobre el problema dels residus abocats al medi natural.

Badalona, 10 de juny de 2022

twitter @AjBadalona