Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

La 40a Rua de Carnestoltes recorrerà els carrers dels barri de Llefià el dissabte 26 de febrer

17/02/2022 ::

El Carnaval Infantil a Bufalà tindrà lloc diumenge 27 de febrer

La 40a Rua de Carnestoltes a Llefià tindrà lloc dissabte 26 de febrer i el Carnaval Infantil a Bufalà, diumenge 27 de febrer. Les activitats estan organitzades per l’Ajuntament de Badalona, la Comissió de Cultura de Llefià, la Comissió de Carnestoltes i la Comissió de Carnestoltes Bufalà.

El dissabte 26 de febrer la Reina Carnestoltes farà la lectura del pregó de Carnaval des del balcó del Centre Cívic Torre Mena, proclamarà el seu regnat i convidarà la ciutadania a la disbauxa i a la festa. Ho farà acompanyada de la seva Cort formada per quatre súbdits i dues nimfes esbojarrades. Un cop acabi, encapçalarà la Rua de comparses, que recorrerà diferents carrers de Llefià. A les 19 hores es podrà gaudir del directe d’un grup de versions a la plaça de Trafalgar. Les inscripcions en línia (www.carnaval.llefia.org) per a la participació a la rua es tancaran el dia 25 de febrer, també es poden fer presencialment als centres cívics de la ciutat fins al dijous 24 de febrer.

Diumenge 27 de febrer, la Reina Carnestoltes es traslladarà al barri de Bufalà, davant de la masia de Ca l’Andal per iniciar la rua infantil. A les 12.30 hores començarà el ball amb un espectacle d’animació infantil al parc de Can Barriga.

Cartell del Carnaval Badalona 2022

La dissenyadora de la il·lustració del cartell d’enguany és Ádali Bermúdez alumna de CFGM Assistent al producte gràfic imprès de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona. El cartell representa la Reina Carnestoltes i les dues nimfes que l’acompanyen vinculades als elements d’aigua, mar i raïm, arrels dels orígens romans i de la identitat vinícola i marinera de Badalona.

Programa d’activitats del Carnaval 2022

40a Rua de Carnestoltes a Llefià. Dissabte 26 de febrer

Pregó de la Reina Carnestoltes. Al Centre Cívic Torre Mena a les 17 hores

Arribarà la Reina Carnestoltes, la Nimfa del Mar, la Nimfa del Vi i la resta de la seva Cort. Pregó de Carnaval des del balcó del Centre Cívic Torre Mena.

Inici de la Rua de Carnestoltes

A partir de les 17.30 hores.

Inici de la Rua de Carnestoltes amb el recorregut següent: Centre Cívic Torre Mena, avinguda del Marquès de Sant Mori, carrer de Pérez Galdós, ronda de Sant Antoni de Llefià, avinguda del Dr. Bassols, avinguda del Marquès de Sant Mori i plaça de Trafalgar.

Ball de disfresses

A la plaça de Trafalgar

De 19 a 21.30 hores. Concert d’un grup de versions

Lliurament de premis

A la plaça de Trafalgar, a les 20 hores.

Carnaval Infantil a Bufalà. Diumenge 26 de febrer,

Convocatòria de Comparses

A la masia Ca l’Andal a les 11 hores.

Inici de la Rua Infantil amb la Reina Carnestoltes i les nimfes

Diferents espais de Bufalà, a les 11.30 hores.

La música és la temàtica de la rua d’aquest any. Recorregut: Masia Ca l’Andal, carrer de la Independència, carrer de la Sardana, avinguda de Martí Pujol i parc de Can Barriga.

Ball de disfresses

Parc de Can Barriga, a les 12.30 hores.

Animació infantil i familiar

Inscripcions

Les inscripcions per participar tant a la 40a Rua de Carnestoltes a Llefià es poden fer presencialment als centres cívics de la ciutat fins el dijous 24 de febrer i en línia al web https://llefia.org/wpcarnestoltes/?p=4740 fins el dia 25 de febrer a les 17 hores.

Premis

Per a la Rua de Llefià es lliuraran un total de 10 premis en les categories de comparses següents:

– Adults: la més treballada, la més divertida i la més original.

– Infantil: la més treballada, la més divertida i la més original.

– Per parella o individual: la més treballada, la més divertida i la més original.

– La millor comparsa. L’entitat guanyadora d’aquest premi es queda al llarg de l’any amb la màscara creada pel Cercle Artístic i atorgada des de l’any 1993.

XI Concurs fotogràfic de la rua de Carnaval a Llefià

La data de recepció de les fotografies s’iniciarà el 26 de febrer de 2022 i es comunicarà el període de tancament de recepció abans de l’obertura del termini.

Més informació i bases a www.carnaval.llefia.org

Altres activitats de Carnaval

Rues de Carnestoltes

Itinerari 1: 26 de febrer, a les 17 h, rua des de la plaça de La Plana fins a la plaça de la Vila.

Organitza: Bufons del Toc

Recorregut: plaça la Plana, carrer dels Arbres, carrer plaça Maignon, carrer de la Pietat, carrer de Mar, carrer d'en Cueta, carrer del Carme, carrer Mercè, carrer d'en Cueta, carrer de Mar i plaça de la Vila.

Itinerari 2: 26 de febrer, a les 17,30 h, inici a la plaça Lola Anglada fins a la plaça de la Vila. Es fusionarà amb la rua que arriba des de la Plana

Organitza: AV Canyadó.

Balls de Carnestoltes

26 de febrer, a les 19 h, Ball de disfresses a la plaça de la Vila

Organitza: Bufons del Toc

26 de febrer, a les 22 h a la plaça de la Plana

Organitza: Comissió de Festes de Badalona

Enterrament de la sardina a l'Escorxador

5 de març. Activitats infantils de 10 a 13 hores al parc de l'Escorxador

Cercavila de l'extermini, a les 17 hores des del carrer de Don Pelai, passatge dels Encants, rotonda de l’avinguda d’en Caritg, Grup Verge de La Salut, passatge de la Torre, avinguda del marquès de Sant Mori, carrer de Quevedo, carrer de Salvador Seguí, passeig de La Salut, carrer de. Floridablanca, carrer de Provença, carrer de Nàpols, carrer de Torí, carrer de Don Pelai fins al parc de l’Escorxador.

Lluïment de les colles participants i incineració de la sardina, a partir de les 19 hores, al parc de l'Escorxador.

Organitza: Bèsties i Diables de La Salut

Badalona, 17 de febrer de 2022

twitter @AjBadalona