Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’IMPO de Badalona contractarà a temps complert 142 persones en situació d’atur

08/01/2019 ::        

Les persones interessades poden inscriure’s en el programa “Treball i Formació” fins divendres, 11 de gener, a les Oficines de Treball del municipi

El Servei Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació de Badalona (IMPO) ha obert, fins aquest divendres 11 de gener, el període d’inscripció per participar del programa “Treball i Formació”, que té com acció principal la contractació laboral a temps complert de 142 persones en situació d’atur i la seva formació. Les persones interessades han d’adreçar-se a les Oficines de Treball (OTG) del municipi, situades a la plaça de Carme Guasch i al carrer d’Aribau, per tal de rebre les indicacions de participació en el procés de selecció.

Les 142 contractacions que es faran a partir de les persones inscrites es divideixen en tres criteris:

Línia PANP (persones aturades no perceptores):

– Es contractarà a 56 persones durant un període de 6 mesos. Aquests treballadors i treballadores han de ser aturats de llarga durada, no perceptors de prestació per desocupació o subsidi ni de l'ajut del Programa de Requalificació Professional (PREPARA). Serà un factor preferent per la seva contractació ser més grans de 45 anys.

– Aquesta línia inclou també la contractació de 25 persones majors de 52 anys durant un període de 12 mesos. Totes aquestes persones no poden ser perceptors de prestacions i/o subsidis per desocupació i han de ser aturats de llarga durada (persones inscrites al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya no ocupades com a mínim 6 mesos durant els 18 mesos anteriors a la data de la presentació de la corresponent oferta d'ocupació). Es contractaran prioritàriament aquelles persones que no tinguin la cotització suficient per a que se'ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin a l'edat ordinària de jubilació.

Línia PRGC (persones destinatàries de la renda garantida de la ciutadania):

Es contractarà a 39 persones en situació d’atur durant un termini de 6 mesos.

– Altres 4 treballadors o treballadores majors de 52 anys i que estiguin a l’atur seran contractats durant 12 mesos. Per aconseguir una d’aquestes places hauran de ser destinataris de la renda garantida de la ciutadania.

Línia DONA:

– Es farà un contracte durant 12 mesos a 18 treballadores. Les persones seleccionades han de ser dones víctimes de violència de gènere (cap límit d’edat, ni prestació d’atur) i/o dones de més de 52 anys amb situació d’atur de molt llarga durada (dones inscrites al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya no ocupades com a mínim 12 mesos durant els 24 mesos anteriors a la data de la presentació de la corresponent oferta d'ocupació.

El programa “Treball i Formació”, que s’iniciarà el dia 31 de gener de 2019, inclou també una activitat formativa professionalitzadora complementària a l’experiència laboral. Aquest formació tindrà una durada aproximada d’entre 80 i 200 hores i estarà impartida durant el contracte de treball dins de l’horari laboral.

L’IMPO no atendrà a cap persona que no aporti el document acreditatiu de derivació de l’Oficina de Treball.

El programa Treball i Formació està finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Servicio de Empleo Público Estatal i el Fons Social Europeu.

Badalona, 8 de gener de 2019

twitter @AjBadalona