Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, convoca per al 23 de gener la Junta Local de Seguretat que abordarà els casos de sobreconsum elèctric

14/01/2019 ::    

Avui han començat les reunions tècniques entre Ajuntament i Endesa per elaborar un mapa que detecti els consums excessius d’electricitat

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha anunciat avui que la Junta Local de Seguretat, amb la presència de representants de tots els cossos policials, tindrà lloc el pròxim dimecres 23 de gener per tractar els casos de sobreconsum elèctric als habitatges de la ciutat.

L’alcalde ha fet aquest anunci davant els mitjans de comunicació després que la investigació policial dels Mossos d’Esquadra hagi determinat que l’incendi del número 244 de l’avinguda del Marquès de Montroig es va iniciar al quadre elèctric del pis 1r 2a de l'immoble com a conseqüència d'un sobreconsum i que s’havien manipulat els elements de protecció i control de potència.

L’alcalde de Badalona ha destacat que, després de la reunió de divendres passat amb els responsables d’Endesa, els tècnics municipals i els tècnics de l’empresa subministradora han començat a treballar avui conjuntament per tal de fer realitat el compromís de disposar d’un mapa de la ciutat, on es puguin detectar els sobreconsums elèctrics ocasionats per un ús irregular de la xarxa.

Álex Pastor ha afegit que s’actuarà “de manera contundent” contra les ocupacions il·legals i les connexions irregulars a la xarxa, que es produeixen a vegades de la mà de les màfies, i contra aquells que utilitzen els immobles per a activitats il·legals com ara el conreu de drogues. En aquest sentit l’alcalde ha reiterat que caldria un enduriment del codi penal perquè “actualment la policia només pot sancionar administrativament els casos d’ocupació”.

Per contra, l’alcalde ha avançat que “ajudarem i acompanyarem des de Serveis Socials, i en col·laboració amb les empreses, a totes aquelles persones i famílies en situació de vulnerabilitat econòmica perquè puguin regularitzar l’accés al subministrament elèctric”.

Pel que fa a l’evolució de les persones ferides en l’incendi del passat dia 5 de gener i ingressades a l’hospital Vall d’Hebron, 2 adults han rebut alta, 1 adult està fora de perill, i una altra persona continua en estat greu, però evoluciona favorablement.

Badalona, 14 de gener de 2019

twitter @AjBadalona