Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Ajuntament de Badalona utilitzarà la via judicial del contenciós-administratiu contra aquells pisos ocupats que posin en risc la seguretat de la resta del veïnat

23/01/2019 ::    

L’alcalde, Álex Pastor, ha anunciat aquesta mesura després de la reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat per avaluar la situació produïda en l’incendi ocorregut al barri de Sant Roc el passat 5 de gener

S’inspeccionarà un centenar de punts de la ciutat on l’empresa subministradora ha detectat sobreconsum elèctric per avaluar si suposen un risc de seguretat

L’Ajuntament de Badalona actuarà judicialment per la via contenciós-administrativa per garantir la seguretat dels immobles on hi puguin haver habitatges ocupats de manera il·legal. L’alcalde, Álex Pastor, ha anunciat aquesta fórmula, que ha qualificada de pionera i innovadora, després de la Junta Local de Seguretat extraordinària celebrada aquest dimecres per avaluar l’actuació i la coordinació dels diferents cossos de seguretat i d’emergència durant l’incendi a l’avinguda del Marquès de Mont-roig, al barri de Sant Roc de Badalona el passat 5 de gener.

L’alcalde ha anunciat que aquesta mesura forma part d’un pla d’acció per poder actuar des de l’àmbit municipal “contra les punxades de llum que, com hem vist malauradament, poden acabar afectant molt greument la seguretat de la resta de veïns i veïnes, i no volem que tragèdies com les que hem viscut tornin a repetir.” Álex Pastor ha informat que s’inspeccionaran un centenar de “punts calents” amb sobreconsums elèctrics que s’han detectat d’acord amb les primeres dades extretes del mapa que està elaborant els tècnics de l’empresa Endesa i de l’Ajuntament.

Entre les dades amb les quals s’ha treballat en la sessió extraordinària de la Junta Local de Seguretat, l’alcalde ha destacat que “al voltant del 80% dels habitatges ocupats a la ciutat pertanyen a grans tenidors, fons voltors o entitats financeres”. En aquest sentit l’alcalde de Badalona ha anunciat que enviarà cartes a les entitats financeres per “exigir-los col·laboració” per evitar noves ocupacions amb la instal·lació d’alarmes o portes d’alt blindatge. “Hem d’actuar per prevenir i evitar situacions que posin en risc la seguretat del veïnat”, ha afegit Álex Pastor.

La Junta Local de Seguretat, reunida en sessió extraordinària, també ha acordat avui que els cossos policials continuaran les tasques de vigilància i custòdia de l’edifici afectat a l’incendi de Sant Roc fins que l’edifici pugui tornar a ser habitat. En aquesta qüestió l’alcalde ha avançat que, d’acord amb l’autorització judicial després de les tasques d’investigació, s’han reiniciat les obres de rehabilitació dels pisos afectats per l’incendi.

Per últim, l’alcalde de Badalona ha informat que de les dues persones que encara es troben hospitalitzades després de l’incendi, una continua estable dins de la gravetat i una altra ha millorat molt fins al punt que en els pròxims dies podria rebre l’alta hospitalària.

Demà dijous al matí el Govern municipal es reunirà a la Casa de la Vila amb els representants dels diferents grups municipals per informar-los del contingut i de les conclusions d’aquesta Junta Local de Seguretat extraordinària.

En un termini d’unes sis setmanes es tornarà a convocar una nova Junta Local de Seguretat per avaluar i fer seguiment de les mesures acordades.

Badalona, 23 de gener de 2019

twitter @AjBadalona