Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Ajuntament de Badalona preveu convocar 70 noves places de Guàrdia Urbana

24/01/2019 ::

40 policies locals s’han acollit fins ara a la nova normativa que permet la seva jubilació avançada

L’alcalde, Álex Pastor, destaca que “aquesta convocatòria, amb la promoció interna de 20 noves places, serà la més gran de la història de Badalona”

El Govern municipal preveu la convocatòria aquest any de 70 nous agents per a la Guàrdia Urbana de Badalona. Poc més de la meitat, 40, correspondran al relleu dels agents de la policia local que es jubilaran.

Des del passat 1 de gener ha entrat en vigor el Reial Decret 1449/2018 pel qual s’estableix la reducció als 59 anys l’edat de jubilació avançada de les policies locals, sempre que facin 15 anys de prestació de servei. Com els agents tenen de temps de comunicar-ho a l’Ajuntament fins al pròxim 31 de gener, aquesta xifra de 40 policies locals encara podria augmentar.

El Govern també ha previst la promoció interna a la Guàrdia Urbana de 20 noves places que s’afegirien a les 10 previstes en la convocatòria anual, per a la suma total de 70 nous efectius.

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha destacat que “es tracta de la convocatòria més gran de la policia local de Badalona, una mostra més de l’aposta d’aquest Govern per reforçar la seguretat ciutadana, afegida a la millora tecnològica prevista amb la incorporació de càmeres subjectives als uniformes dels agents, de la millora de l’operativa dels agents i vehicles amb GPS i a la instal·lació de càmeres de seguretat als punts de la ciutat més necessaris”. En aquest sentit l’alcalde ha recordat que “part de l’augment de la plantilla de la Guàrdia Urbana i la inversió prevista de més d’1,4 milions d’euros dependrà de l’aprovació definitiva dels pressupostos municipals”.

La convocatòria pública de les noves places i la promoció interna dels agents estan previstes per a finals del mes d’abril.

Badalona, 24 de gener de 2019

twitter @AjBadalona