Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Ajuntament convoca els premis literaris Ciutat de Badalona 2019

03/01/2019 ::

En la convocatòria d’aquest 2019 les obres s’han de presentar únicament per correu electrònic

Una altra novetat d’aquesta edició és que el premi de teatre, s’anomenarà Premi de Teatre Breu Andreu Solsona

L’Ajuntament de Badalona, per mitjà de l’Àmbit de Serveis a les Persones i Seguretat, en col·laboració amb les entitats Festa Nacional dels Països Catalans i Amics del Teatre Zorrilla, ha convocat els premis literaris Ciutat de Badalona 2019.

La novetat fonamental d’aquest any és que les obres s’han de presentar únicament per correu electrònic a l’adreça: premisliteraris@pre.badalona.cat.

En una segona tramesa de correu postal certificat adreçada a l’Espai Betúlia (c. Enric Borràs, 43-47, 08912, Badalona) s’han d’enviar les dades de l’autor pel sistema habitual de plica tancada.

Les obres es podran presentar fins dimecres 20 de març de 2019 i han de ser originals i inèdites, i escrites en català. La resolució del jurat es farà pública durant el mes de juny de 2019.

Una altra novetat d’aquesta convocatòria és que el premi de Teatre, a petició de l’Associació Amics del Teatre Zorrilla, s’anomenarà a partir d’enguany Premi de Teatre Breu Andreu Solsona com a homenatge i reconeixement a l’actor i gestor teatral badaloní Andreu Solsona Planas, que va morir el maig passat.

28è Premi Ciutat de Badalona de Narrativa – 32è Premi Països Catalans-Solstici d’Estiu

Les obres aspirants a aquest premi s’han d’adreçar a un públic adult. Han de tenir una extensió mínima de cent cinquanta pàgines.

El premi consisteix en l’edició de l’obra guanyadora a càrrec d’una editorial de prestigi i un premi en metàl·lic de 3.000 €.

El jurat qualificador el formen: el regidor de l’Àmbit de Serveis a les Persones i Seguretat, Jordi Subirana, com a president; Isabel Monsó, representant de Viena Editorial; Maria Carme Palomeras, de l’Associació Festa Nacional dels Països Catalans; Jordi Balaguer, escriptor; Joaquim Molina, escriptor; Gerard

Guerra, filòleg, i un tècnic municipal que actua com a secretari sense vot.

21è Premi Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil

Les obres aspirants al premi han de tenir una extensió d’entre cinquanta i cent pàgines i han d’adreçar-se a un públic juvenil.

El premi consisteix en l’edició de l’obra guanyadora a càrrec d’una editorial de prestigi i un premi en metàl·lic de 2.000 €.

El jurat el formen: el regidor de l’Àmbit de Serveis a les Persones i Seguretat, Jordi Subirana, com a president; Joan Vives, en representació d’Ànima Llibres; Roser Viagran, escriptora; Blanca Bravo, escriptora; Ana María García, bibliotecària; Rubén Muntañá, escriptor, i un tècnic municipal que actua com a secretari sense vot.

19è Premi Betúlia de Poesia – Memorial Carme Guasch

Les obres aspirants al premi han de tenir d’una extensió mínima de 300 versos, o línies si es tracta de poemes en prosa.

El premi consisteix en l’edició de l’obra guanyadora a càrrec d’una editorial de prestigi i una dotació en metàl·lic de 2.000 €.

El jurat el formen: el regidor de l’Àmbit de Serveis a les Persones i Seguretat, Jordi Subirana, com a president; Enric Viladot, en nom de Viena Editorial; Paco Fanés, poeta; Jordi Pujol, poeta; Yolanda Esteve, poeta; Àngels Gregori, poeta, i un tècnic municipal que actua com a secretari sense vot.

12è Premi de Teatre Breu Andreu Solsona

Les obres aspirants al premi han de tenir una extensió d’entre 25 i 30 pàgines i han de ser adreçades a un públic adult.

El premi consisteix en l’edició de l’obra guanyadora a càrrec de l’Associació Cultural de Poesia Pont del Petroli i un premi en metàl·lic de 1.000 €.

El jurat el formen: el regidor de l’Àmbit de Serveis a les Persones i Seguretat, Jordi Subirana, com a president; Felicitat Comas; Àngels Domingo; Olga Galvany; Caterina Teixidó; Josep Maria Llagostera; Josep Maria Balaguer; Joan Puche, representant de l’editorial Pont del Petroli, i Jaume Arqué, de l’associació Amics del Teatre Zorrilla, que actua com a secretari sense vot.

La presentació d’originals pressuposa l’acceptació íntegra de les bases d’aquests premis. Consulteu les bases completes a www.pre.badalona.cat.

Badalona, 3 de gener de 2019

twitter @AjBadalona