Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Es presenta el projecte d’hort social i ecològic “Parc Serentill Cultiva”

La creació d’aquest espai busca millorar el benestar de les persones usuàries del parc i fomentar la seva participació

Aquest divendres, 15 de febrer, a les 11 hores, la Residència i Centre de Dia Parc Serentill (carrer del Molí de la Torre 62-72), acull la presentació del projecte “Parc Serentill Cultiva”. Es tracta d’un hort social i ecològic que neix seguint les propostes aportades per la Residència Parc Serentill, des del projecte “Bufalà i Montigalà cultiven”, de la Comissió de vincles i xarxa integrada el Pla de desenvolupament comunitari Bufalà-Montigalà i del veïnat dels barris.

Aquest projecte de l’hort social neix amb la voluntat d’afavorir el benestar de les persones usuàries del Parc Serentill, moltes de les quals han tingut contacte amb la terra en algun moment de la seva vida. Per tal que tothom pugui participar en el cultiu de l’hort, s’han dissenyat bancals elevats i amb prou espai entre ells perquè hi passin les cadires de rodes, possibilitant-ne l’accés a totes les persones independentment del seu grau d’autonomia.

De la cura i el manteniment de l’hort se n’encarregaran les persones voluntàries de l’Hort Comunitari de Can Barriga, en marxa des de fa més de 5 anys, i que el 2016 va ser finalista a la 3a edició del concurs “Huertos educativos ecológicos” (Asociación Vida Sana i Fundación Triodos) que premia els millors projectes d’hort ecològic amb finalitat educativa i social de tot l’estat.

Des de la vessant comunitària també s’ha comptat i es comptarà amb el suport d’altres serveis i entitats dels barris, com per exemple el Punt Òmnia Bufalà.

Badalona, 11 de febrer de 2019

twitter @AjBadalona