Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Entra en funcionament la platja de gossos de Badalona

03/08/2022 ::

El nou espai, que està ubicat a la platja dels Patins de Vela, només podrà ser utilitzat per aquells animals que disposin de xip

Aquest dimecres 3 d’agost ha entrat en funcionament la nova platja de gossos de Badalona, ubicada durant aquesta temporada de bany a la platja dels Patins de Vela, en el tram situat darrere de la Piscina Municipal – Mireia Belmonte. La platja té una superfície de 900 m², està delimitada i separada físicament de la resta de la sorra per unes tanques i a l’aigua marcada amb unes boies. Per assegurar que la zona es manté en un estat òptim, diàriament es farà una neteja amb garbellat i manualment.

La platja podrà ser utilitzada per tota la ciutadania i els seus gossos entre les de dilluns a diumenge entre les 12 i les 19 hores. L’accés estarà limitat a aquells animals que disposin de xip i es recomana que no es superi l’aforament de 60 persones i 40 gossos. Pel que fa a l’aptitud per al bany, aquesta instal·lació es regeix per les mateixes normes que la resta de la platja i, per tant, és imprescindible seguir les recomanacions del servei de salvament i socorrisme i la senyalització de la platja amb la bandera corresponent.

Per assegurar el bon funcionament del nou servei, la platja de gossos disposarà de personal de control i informació que s’encarregarà de vetllar pel compliment de les normes establertes i de resoldre els dubtes i qüestions que puguin plantejar els usuaris. Entre les tasques que hauran de fer aquestes persones destaquen la supervisió de l'entrada i sortida dels animals, assegurant que vagin lligats quan no estan a l'àrea delimitada; el control de l'aforament; el seguiment i comprovació del xip dels animals; actuar com a enllaç i informar de les incidències als serveis corresponents (Guàrdia Urbana, Salvament i socorrisme, etc.); i el seguiment de la neteja de l'espai, sent especialment curosos amb els elements perillosos per als animals (hams, vidres, elements tòxics, etc.).

La regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Benestar Animal, Rosa Trenado, ha explicat que “és una satisfacció posar en marxa per primera vegada a Badalona aquest servei i oferir durant la temporada de bany un espai on els gossos poden refrescar-se, sobretot en un any marcat per les altes temperatures. No obstant això, des del Govern ja estem treballant per introduir millores en el servei durant aquest mateix estiu i per aplicar mesures que consolidin la platja de gossos per als pròxims anys”.

Badalona, 3 d’agost de 2022

twitter @AjBadalona