Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Endesa inicia aquest mes de març les obres de trasllat de la línia d’alta tensió a tocar del mur d’Eduard Maristany

16/02/2022 ::        

Aquesta actuació és imprescindible abans de poder tirar a terra el mur i començar a finals d’any la reurbanització del nou vial de 21 metres d’amplada que unirà Badalona i Sant Adrià de Besòs

Les obres de trasllat de la línia d’alta tensió d’Endesa que hi ha darrera de l’actual mur del carrer d’Eduard Maristany començaran aquest pròxim mes de març. Aquesta actuació és imprescindible per executar les obres d’enderrocament del mur i de construcció del nou vial, previstes a finals d’any, que eliminarà l’actual coll d’ampolla d’aquest carrer que uneix Badalona i Sant Adrià de Besòs.

La Junta de Govern Local de Badalona ha aprovat aquesta setmana els darrers tràmits que permetran a l’Ajuntament l’ocupació de la superfície afectada i l’ampliació del carrer d’Eduard Maristany. Coincidint avui amb la signatura de l’acta d’ocupació, l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i la regidora del Districte 5, Anna Maria Lara, amb els tècnics d’Endesa han comprovat sobre el terreny l’inici dels treballs previs del trasllat de la línia d’alta tensió uns 14 metres des de l’actual mur cap a l’interior dels terrenys de les Tres Xemeneies. Aquests treballs específics tenen un pressupost de 125.000 euros que l’Ajuntament aporta a Endesa.

Amb aquesta actuació es dona un pas més del conveni urbanístic que van signar el mes de juliol de l’any passat els ajuntaments de Badalona i de Sant Adrià de Besòs amb Metrovacesa i Endesa, actuals propietaris d’aquest espai de les Tres Xemeneies.

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha manifestat que “avui estem més a prop de poder dignificar aquest espai tan degradat. Els veïns, però, no veurem aquestes obres que es faran a partir de març perquè es fan darrere el mur, però sí que veurem, per fi, les que s’iniciaran a finals d’aquest any 2022 i que després de 4 o 5 mesos transformaran completament aquest tram del carrer d’Eduard Maristany”.

Amb un pressupost de 925.000 euros aportats per l’Ajuntament de Badalona, i amb el projecte tècnic inicial de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), aquest tram de 158 metres de longitud del carrer d’Eduard Maristany es transformarà en un nou vial que passarà de 9 a 21 metres d’amplada, tindrà noves voreres, nou clavegueram, nou asfalt, carrils per als dos sentits de circulació, la creació d’un carril bici segregat de la calçada per als vehicles de motor, una nova il·luminació i una nova filera d’arbrat. Aquesta reurbanització del carrer d’Eduard Maristany pretén millorar la connectivitat entre els dos municipis i oferir una continuïtat al futur passeig Marítim que enllaçarà la comarca del Maresme amb la ciutat de Barcelona.

Badalona, 16 de febrer de 2022

twitter @AjBadalona