Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

En marxa les activitats del cicle de tardor de la Jugatecambiental als parcs de Can Solei i de Ca l’Arnús i al parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric de Badalona

29/09/2023 ::

Diumenge tindran lloc activitats gratuïtes de joc i experimentació per conèixer els valors d’aquests espais naturals i la biodiversitat que hi habita

El cicle de tardor de la Jugatecambiental al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús i al parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric de Badalona presenta moltes activitats i tallers destinats a les famílies i, especialment, als més petits. El cicle de tardor, que es desenvolupa al llarg de tretze diumenges i fins al 3 de desembre permet gaudir d’uns espais on tots els visitants, des dels més grans fins als més petits, podran compartir una estona de joc i experimentació mentre coneixen els valors d’aquests dos parcs de Badalona.

Parc de Can Solei i de ca l’Arnús

Aquest diumenge 1 d’octubre, de les 11.30 a les 13.30 hores tindrà lloc el taller Qui viu als estanys i les basses del parc?, on es farà una visita al parc amb l’aigua com a eix central. Coneixerem l’origen de l’aigua al parc, les basses que hi ha i les seves fonts i veurem quina importància té l’aigua pel que fa a la biodiversitat del parc de Can Solei i de Ca l’Arnús. Es farà especial esment als amfibis, un grup de vertebrats que pateixen especialment l’impacte humà i les conseqüències del canvi climàtic. També s’agafaran mostres de l’aigua per tal d’observar i conèixer els microorganismes aquàtics.

La Jugatecambiental del parc de Can Solei i de ca l’Arnús es troba a la guingueta de l’antic bar del parc, prop de la zona de jocs que hi ha entrant pel carrer de Sant Bru.

Parc del Torrent de la Font i del Turó de l'Enric

Aquest diumenge 1 d’octubre, i emmarcat de ple dins del Bioblitz Metropolità tindrà lloc l’activitat Gimcana de la biodiversitat!

El Bioblitz Metropolità (aquesta serà la sisena edició) és una activitat per reinvidicar els parcs i platges metropolitans com a espais de foment de la biodiversitat, fent una descoberta de la fauna i la flora que s’hi troba. Des de l’AMB es recopilen després les dades obtingudes i les posen a disposició dels serveis de gestió de parcs i platges que tenen així, petits indicadors per a les accions que s’hi prenen.

Trobareu tota la informació de com participar-hi a:

https://www.amb.cat/web/territori/actualitat/campanyes/bioblitz-metropolita

La Jugatecambiental del parc del Torrent de la Font i del Turó de l'Enric es troba a la zona de la bòbila del Torrent de la Font, on hi ha el mòdul de la Jugatecambiental.

Activitats al Parc de Can Solei i de ca l’Arnús i al parc del Torrent de la Font i del Turó de l'Enric

També el mateix diumenge 1 d’octubre, de les 11.00 a les 13.30 hores, a tots dos parcs i dins de la Jugatecambiental, s’oferiran nombroses activitats a l’espai de joc i descoberta on, el públic familiar es trobaran molts recursos i idees per pintar, construir i jugar en contacte amb la natura.

La regidora de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona, Sònia Egea, ha destacat que: "l'objectiu que perseguim amb aquestes activitats és doble: per una banda, donar a conèixer al públic familiar, amb una aproximació lúdica, la biodiversitat que ens envolta als parcs de la nostra ciutat i, alhora, combinar-ho amb la vessant més científica de recopilació de dades que ens poden ajudar a entendre i gestionar millor els ecosistemes i, en concret, els parcs".

El projecte de la Jugatecambiental a Badalona està organitzat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Badalona. L’espai de joc i descoberta està gestionat per la Fundació Catalana de l’esplai (Fundesplai).

Per a més informació, podeu trucar a l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona al telèfon 93 483 29 89 o bé envieu un correu electrònic a mediambient@badalona.cat

Badalona, 29 de setembre de 2023

twitter @AjBadalona