Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Emma Vilarasau i Dafnis Balduz protagonitzen L’oreneta, la primera obra de la temporada al Teatre Zorrilla

19/09/2022 ::

Escrita per Guillem Clua i dirigida per Josep Maria Mestres, L’oreneta ha estat un dels títols més internacionals de la dramatúrgia contemporània catalana, estrenat fins ara en una quinzena de països

Badalona Cultura estrenarà aquest divendres 23 de setembre la nova temporada escènica amb el drama contemporani L’oreneta. Escrita des de les entranyes per Guillem Clua i dirigida per Josep Maria Mestres, l’obra és un al·legat contra el terror i la intolerància. Un crit d'alerta per reivindicar que tothom pugui estimar a qui vulgui i com vulgui: lliurement, sense prejudicis i sense por.

L’oreneta explica la història de la senyora Amèlia, una professora de cant que rep a casa seva un home jove que vol millorar la seva tècnica vocal per cantar al memorial de la seva mare morta recentment. Ben aviat es descobreix que la cançó triada, «L’oreneta», té un significat especial per als dos personatges, que aniran desgranant detalls del seu passat, marcat per un atemptat terrorista de signe islamista que va patir la ciutat l’any anterior.

Un recital escènic protagonitzat per Emma Vilarasau i Dafnis Balduz que ja compta amb les entrades gairebé exhaurides.

Properes funcions a l’octubre

A aquest primer gran èxit de la temporada la seguiran al Teatre Margarida Xirgu, el primer cap de setmana d’octubre, dos particulars adaptacions shakespearianes. Per una banda tindrem, el dissabte 1 d’octubre, una original adaptació de Macbeth escrita per Jordi Oriol i dirigida per Xavier Albertí, La mala dicció, tota una al·legoria sobre el poder de la paraula i el deliri de la imaginació. I, per altra banda, el diumenge 2 d’octubre, Egos Petits, la branca familiar de la companyia Egos Teatre, porta Tot esperant en Will, un esbojarrat musical shakespearià per a la quitxalla que fa un retrat humorístic de la condició humana.

Complementarà el mes d’octubre l’epopeia íntima i alhora social El pes d’un cos, de la dramaturga i directora Victoria Szpunberg. Un espectacle rotund i poderós que passa pel sedàs escenogràfic temes com l’envelliment, la dependència i les cures per explicar-nos la història de l’Olga, una filla (Laia Marull) en qui recau tota la responsabilitat de cuidar el seu pare.

Filmets

Del 21 al 30 d’octubre el Teatre Zorrilla acollirà la 48ª edició del Festival FILMETS de Badalona. Una edició que reprèn el format exclusivament presencial per a la secció oficial i recupera l’esperit de sempre oferint projeccions diàries al Teatre Zorrilla en sessions temàtiques.

Les entrades continuaran sent d’accés lliure, però les persones que hi vulguin assistir s’hauran de registrar prèviament al web www.festivalfilmets.cat.

Venda d’entrades

Les entrades dels espectacles es poden comprar al web www.teatrezorrilla.cat o a taquilla el mateix dia de la funció de 18h a 20h.,

Badalona, 19 de setembre de 2022

twitter @AjBadalona