Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Els teatres Zorrilla, Margarida Xirgu i Blas Infante presenten la nova programació per als mesos de gener a maig del 2021

29/12/2020 ::

Més de 25 propostes de teatre, música, dansa i màgia que inclouen tant espectacles ajornats de les temporades anteriors com noves propostes i les dues noves edicions dels festivals Memorial Li-Chang i Blues&Ritmes

Els teatres municipals de Badalona -Zorrilla, Margarida Xirgu i Blas Infante- ja tenen a punt la nova temporada de gener a maig del 2021. Més de 25 espectacles conformen aquesta nova temporada d’arts escèniques a Badalona. Una programació que recupera diversos espectacles que es van haver d’ajornar per la pandèmia i que incorpora noves obres de petit i gran format per a tots els públics.

El tret de sortida el donarà, el pròxim 30 de gener, l’obra Jauría, de Jordi Casanovas i Miguel del Arco, una proposta de teatre documental sobre el judici al cas de “La Manada” que es recupera de la temporada gener-maig 2020. La seguiran dues obres també ajornades la temporada anterior: el multipremiat show còmic The Opera Locos i la comèdia familiar Els Brugarol.

L’equip de Badalona Cultura ha apostat per poder reprogramar el màxim d’obres possibles ajornades les dues darrers temporades. Així, a més, també es recuperen Alguns dies d’ahir de Jordi Casanovas i Ferran Utzet, Suite TOC núm.6 de les germanes Ariadna i Clara Peya, els familiars Gnoma de la companyia Pea Green Boat, Herència de la Industrial Teatrera i l’espectacle familiar inclòs dins la Quinzena de la Dansa, Geometria, de Roseland Musical. Dins, també, de la Quinzena de la Dansa, es recupera l’espectacle de flamenc del badaloní El Yiyo al Teatre Blas Infante.

Completaran la temporada teatral dues grans comèdies que ja s’han convertit en un clàssic del teatre català: El Mètode Gronhölm de Jordi Galceran i Sergi Belbel i Smiley, després de l’amor, de Guillem Clua. Pau Miró i Mario Gas portaran al Teatre Zorrilla la poètica tenebrosa de Pedro Páramo; i al mateix Zorrilla també acollirà l’Emma Vilarassau i al Jordi Bosch amb La cabra o qui és Sýlvia?. El 27 de març, Dia Mundial del Teatre, Winnipeg, de Norbert Martínez, navegarà pel Teatre Margarida Xirgu, espai on també es podrà veure un dels muntatges més originals de la temporada, el clàssic de Víctor Català, Infanticida. No faltarà el concert de l’orquestra de cambra del Conservatori de Badalona, aquesta vegada comptant amb un programa amb peces de Mozart i Arriaga. I finalitzarà la temporada amb l’última proposta de teatre familiar de la companyia Anna Roca, Valentina Quàntica.

Festival internacional de Màgia, XXI Memorial Li-Chang

Del 13 de febrer al 7 de març Badalona acollirà la XXI edició del Memorial Li-Chang. Els tres teatres de la ciutat es preparen per celebrar les gales de Màgia i humor al Teatre Margarida Xirgu, les quatre Gales Internacionals al Teatre Zorrilla i la Gala Solidària al Teatre Blas Infante. I el Teatre Margarida Xirgu també acollirà el show de màgia familiar The Postman del jove mag Txema Muñoz.

Festival Blues&Ritmes

I del 19 al 28 de març arribarà, amb més ganes que mai després de l’obligada cancel·lació la temporada anterior, la nova edició del Festival Blues&Ritmes. La Covid-19 va frustrar que poguessin venir artistes com Joana Serrat & The Great Canyoners, que ara sí que podrem veure-la, finalment, estrenant disc nou, el dissabte 20 de març.

Completaran l’edició d’aquest any el bluesmen britànic, Ian Siegal, el talent amb més classe de la música nord-americana d’arrels, Luke Winslow-King, una de les veus més compromeses del Poble Sahrauí, Aziza Brahim i l’enigmàtica i captivadora Jesca Hoop.

Altres activitats

Les sessions del Cicle Gaudí al Teatre Margarida Xirgu seguiran sent els dimecres a les 20 hores. La primera serà L’Ofrena, de Ventura Durall, el dia 13 de gener, i la seguiran Uno para todos de David Ilundain, el dia 20 de gener, i La boda de Rosa d’Icíar Bollaín, el 17 de febrer.

Venda d’entrades

Les entrades es poden comprar a la web www.teatrezorrilla.cat

Aquesta temporada les entrades de tots els espectacles es seguiran venent exclusivament per Internet. Badalona Cultura assumirà la comissió en la venda electrònica per tal de facilitar la compra per aquest canal. No obstant això, les taquilles del Teatre Zorrilla i el Teatre Margarida Xirgu oferiran atenció presencial només a aquelles persones que no tinguin accés a Internet o que tinguin dificultats per comprar les entrades de manera electrònica. Aquest servei es donarà sempre amb cita prèvia trucant al 93 384 40 22 els dimarts i dijous de 12 a 14 hores.

Pel que fa als abonaments, aquesta temporada, malauradament, ateses les restriccions d’aforament, tampoc no es podran oferir els abonaments habituals. Tanmateix, a aquelles persones que havien estat abonades la temporada gener-maig 2020 se’ls reservarà la seva condició d’abonats per a la temporada vinent.

D’altra banda, continua la promoció especial iniciada la temporada anterior: el PACK INDIVIDUAL a 60€ (4 entrades per a 4 espectacles diferents, a 15€ per espectacle) i el PACK DÚO a 120€ (8 entrades per a 4 espectacles diferents, a 15€ per espectacle), que serà accessible per a tothom tenint en compte les limitacions pròpies d’aforament dels espectacles.

Mesures preventives de seguretat

Per entrar als teatres s'aplicarà un estricte protocol de seguretat i prevenció contra la Covid-19, que afectarà tant el públic com el personal tècnic i artistes que hauran d'adoptar mesures de protecció. En aquest sentit, l'ús de la mascareta serà obligatori i serà necessari arribar, com a mínim, 20 minuts abans de l'inici de l'espectacle per facilitar l'entrada esglaonada.

Es recomana portar l'entrada al mòbil per tal d’evitar el contacte amb el paper. Els espectadors hauran d'ocupar la butaca assignada en el moment de la compra. No està permès, en aplicació de les normatives del PROCICAT, entregar cap programa de mà ni cap altre material en paper (el llibret amb tota la programació, així com els programes de mà, es podran consultar i descarregar a la web del Teatre Zorrilla i als vestíbuls del teatre mitjançant un codi QR).

Per a la tranquil·litat, seguretat i protecció de tot el públic i de les persones que treballen als teatres, s’hauran de seguir en tot moment les normes de seguretat indicades en els diferents teatres i que també es podran consultar prèviament a través de la web www.teatrezorrilla.cat

Badalona, 29 de desembre de 2020

twitter @AjBadalona