Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Els teatres municipals de Badalona inicien la nova temporada el dissabte 25 de gener

19/12/2019 ::

La dansa, la música, la màgia, el cinema i el teatre seran les disciplines artístiques que ompliran els escenaris dels tres teatres municipals badalonins aquesta temporada

Badalona Cultura, l’empresa que gestiona els espais escènics de la ciutat, ja té a punt la programació de la nova temporada per als tres teatres municipals: el Zorrilla, el Principal i el Blas Infante. El ventall d’activitats s’estendrà des del mes de gener fins al mes maig amb una oferta d’alta qualitat, per a tot tipus de públic i amb figures destacades de les arts escèniques.

Gener

El dissabte 25 de gener, a les 20.30 hores, comença la temporada al Teatre

Zorrilla amb La neta del senyor Linh, una posada en escena de la novel·la de Philippe Claudel per mitjà d’un monòleg de Lluís Homar i sota la direcció del belga Guy Cassiers.

Febrer

Durant tot el mes de febrer Badalona celebrarà el Festival Internacional de

Màgia Memorial Li-Chang que aquest any arriba a la 20a edició.

Per començar, el dissabte 8, a les 20.30 hores, a Teatre Principal, es torna a proposar barrejar Màgia i humor amb el showman Marcel Tomàs i els mags Mag Marín i Woody Aragón. El diumenge 16, a les 19 hores, Enric Magoo celebrarà els seus 40 anys de professió amb l’espectacle Confidències d’un prestidigitador.

El febrer acabarà amb les Gales Internacionals de Màgia, els dies 21, 22 i

23, amb la trobada, un any més, d’alguns dels mags i il·lusionistes més destacats de l’actualitat.

A part de la màgia aquest mes de febrer es podrà gaudir de la producció del Teatre Nacional de Catalunya La Rambla de les Floristes, de Josep Maria de Segarra; serà el dissabte 15 de febrer, a les 20.30 hores, en el Teatre Zorrilla.

I el dissabte 29 de febrer, a les 20.30 hores, el Teatre Zorrilla acollirà l’obra Esperant Godot, de Samuel Beckett, interpretat, entre altres, per Nao Albert i Pol López.

Març

El Festival Internacional de Màgia tancarà amb la Gala Solidària de Màgia, el diumenge 1, a les 18 hores, al Teatre Blas Infante, que aplegarà la primera Associació de Mags de Badalona (MagiKart) que, acompanyats del guanyador del Premi Jove Li-Chang 2019 Daniel Sánchez, oferirà un gran espectacle. La gala recaptarà fons pel projecte “Solidarimàgia”, iniciativa que trasllada la màgia a les regions més desafavorides del món. Aquesta any la zona escollia serà el Senegal.

El dissabte 7 de març, a les 20.30 hores, en el Teatre Zorrilla, l’Orquestra de Cambra del Conservatori de Badalona, sota la direcció de Quim Térmens i amb el pianista Carles Díaz, oferirà un repertori que inclourà una peça de L.V. Beethoven per commemorar els 250 anys del seu naixement.

El divendres 13 de març, a les 20.30 hores, donant el toc de sortida a l’emblemàtic Blues & Ritmes, el festival oferirà, igual s’ha fet en les darreres edicions, un gran concert inaugural al Teatre Principal: es tracta d’un espectacle obert a la ciutat, amb entrada lliure, de P P Arnold: la primera dama del soul britànic. El cap de setmana següent, dissabte 21, a la mateixa hora, en el Teatre Principal es podrà veure una família de rock & roll amb de Kitty, Diasy & Lewis.

El diumenge 22 de març, a les 19 hores, arriba, també al Principal, Joana Serrat acompanyada per The Great Canyoners per oferir una tarda de diumenge diferent.

El divendres 27, a les 20.30 hores, al Teatre Principal, s’oferirà, dins el Blues & Ritmes, un concert de Leyla McCalla.

I per finalitzar el dissabte 28 de març, a les 20.30 hores, en el Teatre Zorrilla, actuarà un dels pianistes més excelsos del rock, Benmont Tench.

A més, al mes de març torna una altra edició de La Quinzena metropolitana de dansa, que tindrà lloc en el Teatre Zorrilla, el 29 de març, a les 18 hores, amb l’espectacle Geometria, de la mà de la companyia Roseland Musical, amb una barreja de dansa i tecnologia.

El dissabte 14 de març, a les 20.30 hores, arribarà al Teatre Zorrilla un clàssic del cinema: Eva contra Eva, amb Emma Vilarasau, Andreu Benito i Eduard Farelo i sota la direcció de Silvia Munt.

Abril

El divendres 17 d’abril, a les 20.30 hores, al Teatre Zorrilla, es podrà veure la parella artística formada per Bruno Oro i Clara Segura interpretant multitud de personatges per crear una comèdia esbojarrada amb el nom de Cobertura.

Dissabte 18, a les 20.30 hores, en el Teatre Zorrilla, es podrà veure el naixement d’una nova companyia de dansa de la ciutat, Querencia, que presentaran Mujeres, la seva primera creació, que representa una reivindicació i un homenatge a la figura de la dona.

El diumenge 19, a les 18 hores, i en el Teatre Blas Infante, la companyia Pea Green Boat ens oferirà Gnoma, un espectacle premiat en el Festival internacional de titelles “Festitíteres” 2019 com a millor espectacle.

Maig

El director Miguel del Arco, conjuntament amb Jordi Casanovas, han recreat una obra de teatre documental que es basa en el judici de «La Manada» sota el títol de Jauría, que ha obtingut el Premi Cultura contra la violència de gènere 2019 del Ministerio de Igualdad. L’espectacle tindrà lloc el dissabte 9 de maig a les 20.30 hores, en el Teatre Zorrilla.

El dissabte 16 de maig, a les 20.30 hores, en el Teatre Zorrilla, la companyia Yllana presenta el seu últim espectacle The Opera Locas, guanyador del Premi Max 2019 al millor espectacle musical.

Torna al Teatre Principal, el diumenge 17 de maig, en dues sessions matinals, un altre espectacle per a nadons Black Music pels més menuts; un concert molt especial amb un reparatori des de les cançons espirituals fins al funk.

El divendres 22 de maig, en el Teatre Blas Infante, Martirio oferirà els boleros del cubà Ignacio Villa “Bola de Nieve”, acompanyada al piano per Chano Domínguez.

El penúltim espectacle de la temporada porta per nom Un dia qualsevol, una

comèdia d’Oriol Tarrasón interpretada per Rosa Renom, Annabel Castan, Quimet Pla i Pep Ferrer. La cita serà dissabte 23 de maig, a les 20.30 hores, al Teatre Zorrilla.

I, per acabar el primer semestre de l’any, un espectacle familiar de la mà de la companyia Zum Zum Teatre, del director basc Iñaki Rikarte que presentarà l'espectacle Polzet. Serà el diumenge 24 de maig, a les 18 hores, en el Teatre Principal.

Altres activitats

D’altra banda, en el marc del Dia Mundial del Teatre, l’entitat Amics del Teatre Zorrilla organitzarà, el divendres 27 de març, la Nit de les Guineuetes. Durant l’acte es farà lectura del Manifest i es lliuraran les Guineuetes de l’any a les representacions més destacades de teatre, música i dansa de la programació professional dels teatres municipals, a més d’una menció honorífica a una persona o entitat per la seva trajectòria.

Venda d’abonaments i entrades

Els abonaments i entrades dels espectacles estan a la venda a les taquilles del Teatre Zorrilla des de demà, dia 20, al dilluns 23 de desembre, de 17 a 20.30 hores, i el 24 de desembre de 17 a 20 hores.

Durant el mes de gener els horaris de venda seran del 2 al 4 de gener de 17 a 20.30 hores, i el 5 de gener en horari especial de 17 a 20 hores.

A partir del dijous 9 de gener les taquilles estaran obertes en el seu horari habitual (dijous, divendres i dissabtes de 18 a 20.30 hores).

La venda de nous abonaments s’allargarà fins al dissabte 25 de gener dins l’horari habitual.

La venda en línia de les entrades de tota la temporada es farà a través de la

pàgina web teatrezorrilla.cat a partir del dissabte 21 de desembre.

Badalona, 19 de desembre de 2019

twitter @AjBadalona