Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Els Reis d’Orient arriben aquest diumenge al pont del Petroli a bord del vaixell Ciutat de Badalona

02/01/2020 ::

La Cavalcada d’aquest any tindrà una temàtica dedicada a la Mediterrània i als valors que provenen dels països situats a la seva riba

L’arribada de Ses Majestats serà a les 16.30 hores al pont del Petroli i la Cavalcada sortirà a les 18 hores de l’avinguda de Pius XII, cantonada amb el carrer de Ramiro de Maeztu

Diumenge, 5 de gener, Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran un any més a Badalona per mar, a bord del vaixell Ciutat de Badalona que enguany celebra els 90 anys de la seva construcció. Després, els Reis recorreran els carrers de la ciutat pujats a les seves carrosses que enguany tenen com a temàtica central “Oda a la Mediterrània” destacant els valors que provenen dels països situats a la riba d’aquest mar i també els valors del Nadal, concretats en la fraternitat, l’espiritualitat i la solidaritat.

Arribada de Ses Majestats al pont del Petroli

A bord del vaixell ciutat de Badalona els Reis arribaran a les 16.30 hores al pont del Petroli on seran rebuts pels patges reials que els oferiran el te de benvinguda. Seguidament els Reis i els patges caminaran per la passarel·la fins arribar a les escales del pont on l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, oferirà la rebuda institucional amb el lliurament a Ses Majestats del pa, la sal i la clau perquè puguin entrar a totes les cases de Badalona.

La Cavalcada. Recorregut i horaris

La Cavalcada començarà a les 18 hores, a l’avinguda de Pius XII, cantonada amb Ramiro de Maeztu

Aquests són, aproximadament, els horaris de pas previstos:

Avinguda de Pius XII cantonada amb Ramiro de Maeztu (18 h), Marquès de Sant Mori (18.15 h), Juan Valera (18.45 h), Alfons XIII (19 h), Francesc Macià (19.15 h), Creu (19.30 h), Francesc Layret (plaça de la Vila 19.45 h), Prim (20 h) i final del carrer d’en Prim (20.15 h).

La Cavalcada anirà encapçalada pel turnemi en cap, seguit de les comparses de Fanalets i de l’Estrella, encarregades de guiar als Reis en el seu camí. A la comitiva també hi haurà els Carters Reials, encarregats de recollir les cartes de darrera hora i moltes comparses integrades per entitats de la ciutat especialitzades en arts escèniques, companyies de teatre de carrer que lluiran el seu vestuari i coreografies preparats per a l’ocasió.

Enguany els infants que vulguin també podran donar els seus xumets als turnemis i la comparsa de Xumets. Les carrosses dels tres Reis portaran els seus seguicis i la compares d’Anar a Dormir, la Carbonara i al final de tot es situaran les carrosses dolces, des d’on es farà caure una gran pluja de caramels per a tothom, en concret seran uns 5.000 quilograms de caramels sense gluten. Els encarregats de llençar els dolços i el confeti a la resta d’assistents seran els nens i les nenes que aniran a sobre de les carrosses i que van ser triats en un sorteig celebrat a la sala de premsa de El Viver.

Lliurament de cartes als Reis

Els infants que encara no hagin escrit als Reis quins són els seus desitjos per aquest any, encara poden fer lliurament de les seves cartes als patges reials el divendres 3 i el dissabte 4 de gener a la plaça de la Vila entre les 17 i les 20.30 hores.

També els patges reials recolliran les cartes el 3 i el 4 de gener, entre les 10.30 i les 13.30 hores al Moll de Capitania, al Port de Badalona.

Taller de fanalets

Al moll de Capitania, davant del quetx Ciutat de Badalona, al port esportiu i pesquer de Badalona es farà els dies 3 i 4 el taller de fanalets. Cal inscriure’s prèviament a events@marinapre.badalona.cat

Per escoltar les músiques que s’han creat per a la Cavalcada, descarregar i enviar la carta als reis, veure el recorregut que faran Ses Majestats i moltes coses més podeu consultar a: www.reispre.badalona.cat

Badalona, 2 de gener de 2020

twitter @AjBadalona