Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Els primers premis FP Badalona reconeixen un projecte de l’institut Pompeu Fabra com a millor treball final de formació professional

23/06/2023 ::    

La iniciativa impulsada per la Cambra de Comerç de Barcelona al Barcelonès Nord i l’Ajuntament de Badalona a través de Reactivació Badalona té com a finalitat promocionar i divulgar la formació professional entre el jovent badaloní

La Cambra de Comerç de Barcelona al Barcelonès Nord i l’Ajuntament de Badalona, a través de Reactivació Badalona, han reconegut el treball dedicat a la virtualització i digitalització de continguts educatius realitzat per alumnes de l’institut Pompeu Fabra com a millor projecte final de formació professional en el marc dels primers premis FP Badalona 2023 que ha tingut lloc aquest dijous al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN). Cinc centres de formació professional, públics i concertats, de Badalona optaven als primers premis FB Badalona presentant un total de 14 projectes.

El treball, impulsat pels joves Francisco José i Gerard Armentero de l’Institut Pompeu Fabra de Badalona, ha estat reconegut amb el primer premi d’uns guardons que tenen com a finalitat promocionar i divulgar la formació professional entre el jovent badaloní. El projecte, elaborat en el marc del cicle de formació de grau superior en Fabricació de Productes Farmacèutics, digitalitza els continguts educatius, creant càpsules formatives interactives, i virtualitza equipament industrial i instal·lacions de plantes químiques, farmacèutiques i biotecnològiques amb la voluntat de contribuir a la transferència de coneixement entre el teixit productiu i educatiu. El treball s’ha fet en col·laboració amb l’empresa Naturprocés i ha comptat amb el suport de la facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona.

Així mateix, els reconeixements també han premiat en segona categoria al projecte Bàscula IoT de l’Institut Pineda de Badalona. El treball, liderat pels estudiants Alfredo Argueta i Guillermo Vera, s’emmarca dins el cicle formatiu de grau superior de Sistemes de Telecomunicacions i Informàtics. L’obra guardonada, que respon a una necessitat empresarial de l’empresa Somvital, tracta de monitorar contínuament el pes d’uns bidons de fins a 120kg amb àcid situats a instal·lacions de ramaderia i informar del seu estat transferint els valors a internet per tal de facilitar la reposició del químic.

Els premis FP Badalona 2023 també han seleccionat en categoria de finalista a les estudiants Ainoa Torres, Anna Riba i Anna Rodriguez, del Col·legi Badalonès, pel projecte Hera i als futurs professionals Marc Pulido i Daniel Cano, del Col·legi Cultural Badalona, pel treball dedicat a les intoleràncies alimentàries.

L’acte, que ha servit per retre homenatge al present i futur talent badaloní, ha comptat amb els parlaments de la segona tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Impuls Econòmic i de Ciutat, Treball, Cultura, Ciutadania i Govern de l’Ajuntament de Badalona, Cristina Agüera; del president de la Cambra de Barcelona al Barcelonès Nord, Pere Alemany; el vicepresident primer de la Cambra de Comerç de Barcelona, Toni Fitó; i el president de l’Agència pública de Formació i Qualificació professional de Catalunya, Fabian Mohedano. A l’acte també hi han estat presents la regidora d'Educació, Vanesa González i la regidora de Joventut, Odalys Sánchez.

Un reconeixements als centres educatius badalonins que impulsen la formació professional

En el decurs de la jornada també s’ha posat en valor al treball i compromís dels centres de formació i les empreses badalonines en l’adquisició, per part dels joves, de les competències personals i professionals necessàries per a la transició al món laboral. En concret, el consistori i la corporació cameral han reconegut el paper de l’Institut Badalona VII, l’Institut La Pineda, l’Institut Pompeu Fabra, el Col·legi Badalonès i el Col·legi Cultural Badalona per la seva contribució i impuls en el desenvolupament de la formació professional al territori.

De fet, la iniciativa, inèdita fins aleshores, té com a objectiu treballar per construir un nou model econòmic de Catalunya, on la formació i la incorporació del talent jove és clau per al desenvolupament d’una economia dinàmica i compromesa amb les persones i amb el medi ambient. En aquest sentit, els premis FP Badalona tenen la voluntat de reconèixer anualment als dos projectes guanyadors i als dos projectes finalistes presentats per alumnes de Formació Professional de Cicles Formatius de grau mitjà i de grau superior i tutoritzats per centres d’ensenyament de Formació Professional de Badalona.

Badalona, 23 de juny de 2023

twitter @AjBadalona