Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Els encants de Montigalà de Badalona acolliran el divendres, 3 de juny, el 10è mercat de cooperatives escolars

30/05/2022 ::                

Aquest any hi participen 275 alumnes de les escoles Badalonès, Ítaca, Joan Coret, Llorens Artigas, Miguel Hernández i Pau Picasso que han creat onze cooperatives

Uns 275 alumnes de 5è i 6è de les escoles Badalonès; Ítaca; Joan Coret; Llorens Artigas; Miguel Hernández i Pau Picasso que participen en el projecte “Cultura emprenedora a l’escola” vendran el divendres 3 de juny, als encants de Montigalà els productes elaborats per les seves cooperatives, onze en total, que els mateixos alumnes han elaborat.

L’acte comptarà, a partir de les 10.30 hores, amb l’assistència del regidor de l’Àmbit d’Impuls de Ciutat i Reconstrucció COVID, Àlex Montornès, i de la regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminisme i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó. A aquesta hora està previst que els nens i nenes cooperativistes apaguin l’espelma del pastís commemoratiu del 10 anys de mercats.

Fins a l’actualitat cada cooperativa ha aprovat els seus estatuts, creat la junta directiva, demanat la seva inclusió en el registre municipal de cooperatives escolars i presentat la sol·licitud del permís per posar una parada en els encants.

En una fase prèvia han fet un taller sobre el món de l’empresa i el de les cooperatives, a càrrec de l’IMPO. Posteriorment han realitzat un taller sobre Responsabilitat Social Empresarial, ja que han de destinar una part dels seus possibles beneficis a una organització no governamental. Per altra banda, han treballat la seva imatge corporativa i el seu logotip amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo. Finalment, han assistit un taller sobre finançament i banca ètica amb la col·laboració d’un responsable de Triodos Bank. Totes les cooperatives han comptat, també, amb el suport de la cooperativa AMBICI vinculada a l’Ateneu Cooperatiu Barcelonès Nord, que ha ajudat als estudiants en l’estudi de mercat, en la determinació dels productes a elaborar i en el coneixement dels valors i la pràctica del cooperativisme a la nostra ciutat. Aquest projecte està integrat en el pla anual de cada centre i afavoreix el desenvolupament de les competències bàsiques del currículum escolar.

Aquest projecte s’està duent a terme aquest curs a 230 escoles de 98 municipis catalans, amb un total de 400 cooperatives creades per 8.900 alumnes de cicle superior d’educació primària. El projecte “Cultura emprenedora a l’escola” està promogut, des del curs 2011-12, per la Diputació de Barcelona, l’IMPO i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.

Badalona, 30 de maig de 2022

twitter @AjBadalona