Els materials que han quedat a la vista corresponen a instal·lacions que van ser enderrocades durant els anys 80, abans de construir l’actual passeig Marítim,
L’Ajuntament ha demanat al Ministeri de Transició Ecològica que retiri aquestes restes de la zona per poder habilitar la platja pel seu ús lúdic
El fort temporal que ha afectat Badalona durant els darrers dies ha provocat que hagin quedat al descobert a la platja de la Barca Maria restes d’antigues edificacions que van ser enderrocades. Davant aquesta situació, l’Ajuntament de Badalona ha demanat al Ministeri de Transició ecològica que retiri tots aquests materials de la zona marítim-terrestre per poder habilitar la platja pel seu ús lúdic.
Els materials que han quedat a la vista corresponen a instal·lacions que van ser enderrocades als anys 80. Durant aquesta dècada diversos temporals van afectar les darreres edificacions que quedaven en la zona (camping Badalona, Baños Mar del Plata, Baños las Delicias, etc.) i es va decidir tirar-les a terra per construir l'actual tram del passeig Marítim que va des de de Riera Canyadó fins a la platja de la Barca Maria. Tanmateix, després d’enderrocar-les no es van retirar totes les restes de manera efectiva, fet que ha provocat que hagin quedat al descobert a causa del darrer temporal.
Entre els materials que han quedat a la vista es poden trobar restes de pilons, murs, materials de piscines o antigues basses de dutxes, per exemple. Moltes d'aquestes estructures presenten armadures de ferro que poden ser un risc per a les persones. D’altra banda, el temporal també ha provocat que davant del Club Natació Badalona desaparegui part de la sorra, deixant al descobert l'escollera de protecció del col•lector interceptor de llevant.
Rosa Trenado, regidora de l’àrea de Medi Ambient, ha advertit que "les estructures que han quedat al descobert suposen un risc real per a la població; necessitem que el Ministeri les retiri perquè quan tornem a la normalitat els badalonins i badalonines puguin gaudir de la platja". Trenado ha destacat que "aquest efecte està provocat per la pèrdua generalitzada de sorra a la costa com a conseqüència de l'activitat humana i l'explotació del litoral"
Badalona, 24 d’abril de 2020