Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

El Museu presenta l’exposició Badalona desconeguda que testimonia gràficament els canvis de la ciutat des de finals del segle XIX fins a finals del XX

15/06/2020 ::        

Les fotografies que integren la mostra formen part de les col·leccions de l’Arxiu d’Imatges del Museu i es poden veure des de demà fins al 6 de setembre

Des de demà, 16 de juny, fins al 6 de setembre, el Museu de Badalona presenta l’exposició Badalona desconeguda. Es tracta d’un conjunt de fotografies fetes entre l’últim quart del segle XIX i l’últim quart del XX, és a dir, imatges de cent anys d’intensos canvis per a Badalona, una vila que en aquest període es va transformar en ciutat i va créixer de forma gairebé ininterrompuda.

Aquesta transformació queda molt ben testimoniada per les imatges d’aquesta exposició, on els visitants al Museu podran veure com la ciutat va anar ocupant el lloc dels camps i la vida urbana va anar desplaçant els hàbits rurals.

Gairebé totes les fotografies de la mostra es poden veure a la publicació La Badalona desapareguda, editada per Efadós amb la col·laboració del Museu. En l’exposició, però, es presenten organitzades d’una altra manera. Així, a banda dels apartats dedicats a edificis singulars, carrers i vistes panoràmiques, hi ha tres fils temàtics més: els rituals, el lleure i el treball.

Totes les fotografies formen part de les col·leccions de l’Arxiu d’Imatges del Museu i són només una petita part de les fotos que conserva el Museu i que permeten documentar la ciutat i la seva gent a través del temps. Aquesta exposició és la primera d’una sèrie que es farà durant els mesos vinents.

Horari de l’exposició Badalona desconeguda:

L’entrada és lliure (des del 16 de juny fins al 6 de setembre)

    • De dimarts a divendres de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores.

    • Diumenges i festius de 10 a 14 hores.

Badalona, 15 de juny de 2020

twitter @AjBadalona