Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

El Museu de Badalona presenta el llibre El doctor Bassols. Una vida dedicada a la salut

22/10/2019 ::

100 anys després del seu naixement, el Museu presenta aquesta publicació que repassa la vida i la tasca professional del metge

L’acte es farà avui dimarts, 22 d’octubre, a les 19 hores, a la sala d’actes del Museu

100 anys després del seu naixement, i coincidint amb els 60 anys de la seva mort, Ramon Bassols Genís (1919-1959), el conegut doctor Bassols, que dóna nom a una de les principals avingudes que travessen el barri de Llefià de Badalona, és el protagonista d’una biografia feta a partir dels records emotius de la seva filla gran, Maria Antònia Bassols i Farrés.

Tot i que va néixer a Sabadell i es va criar a Barcelona, és a Badalona on es conserva més viva la seva memòria, ja que és on va treballar i on va portar a terme la seva obra. L’any 1948 Bassols va començar a exercir com a metge a La Salut, un barri molt vulnerable i en continu creixement arran de la constant arribada de població migrant i que, en aquell moment, no comptava amb cap equipament que cobrís les necessitats dels veïns. La seva dedicació als pacients i la seva implicació personal en la lluita per millorar les seves condicions de vida –que el va portar fins i tot a fer un petit nombre d’habitatges socials- van convertir-lo en una persona molt estimada al barri.

La seva mort sobtada el 1959, amb només 40 anys, a causa d’un accident, va ser molt sentida a tota la ciutat, però, especialment, a La Salut, on se li dedicà una plaça (actual plaça de Manuel Machado). La posterior urbanització d’una via principal del barri de Llefià va permetre que s’acabés donant el seu nom a una artèria més destacada.

Des del Museu de Badalona s’ha volgut reivindicar la seva figura i la seva tasca impulsant la publicació d’aquest llibre, una obra que acosta als lectors i lectores, no tan sols a l'estricta biografia del personatge, sinó també a la seva dimensió més humana i afectiva.

Per a més informació: Museu de Badalona. Departament de difusió. Telèfon

93 464 49 11.

Badalona, 22 d’octubre de 2019

twitter @AjBadalona