Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

El Museu de Badalona inaugura aquest diumenge la renovació de les fotografies de la plaça de Josep Cortinas

27/11/2020 ::    

Coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort, el Museu renova les fotografies que, instal·lades a la plaça que porta el nom de l’autor, testimonien com era la nostra ciutat al segle XX

Coincidint amb el 25è aniversari de la mort de Josep Cortinas Suñol (1908-1995), s’inaugurarà aquest diumenge a les 12 hores la instal·lació de vuit imatges de grans dimensions, obra d’aquest fotògraf, a la plaça que porta el seu nom, al barri del Centre de Badalona, renovant les instal·lades fins ara.

Josep Cortinas Suñol (1908-1995) va ser un dels fotògrafs més destacats de la Badalona del segle passat i testimoni excepcional de com era la ciutat durant la segona meitat del segle XX. Mecànic d’ofici, s’inicià en la fotografia a la meitat dels anys vint i ja no abandonaria mai aquesta pràctica, tot i que no s’hi va dedicar professionalment. Gran coneixedor de les tècniques fotogràfiques, exercí de mestre per a molts aficionats. També va participar en nombrosos concursos i exposicions, i fou un dels fundadors de la Secció Fotogràfica del Museu (1969), que el 1979 li dedicà un homenatge.

Als anys vuitanta va donar la seva obra, molt voluminosa i d’un enorme interès per conèixer l’evolució de la ciutat, al Museu de Badalona, on es conserva i on el públic la pot consultar.

Amb aquest acte el Museu de Badalona renova el reconeixement a la tasca cultural i a la dedicació de Cortinas per deixar-nos un patrimoni fotogràfic d’inestimable valor històric i emocional. L’acte es desenvoluparà a la plaça Josep Cortinas, un espai a l’aire lliure on es podrà mantenir la distància de seguretat adequada.

Badalona, 27 de novembre de 2020

twitter @AjBadalona