La proposta es votarà en el Ple d’aquest dimarts, on també es llegirà una Declaració Institucional vinculada a aquest protocol
El Govern municipal proposa aprovar en la sessió ordinària del Ple que se celebrarà demà dimarts 22 de febrer un protocol contra l’assetjament sexual i per raó de sexe a l’Ajuntament de Badalona. El protocol, que ha estat consensuat a la Comissió Informativa Especial del Pla d’Igualtat Intern 2020-2021 de l’ Ajuntament de Badalona, suposa un gran avenç tant per a les persones que formen part de la plantilla municipal, com per a totes aquelles que tinguin una relació laboral amb l’administració. El document defineix conceptes com les diferents tipologies d’assetjament (sexual, per raó de sexe, per raó d’orientació sexual i /o per raó d’identitat de gènere o per raó d’expressió de gènere); estipula les obligacions de l’empresa i de les persones treballadores; i indica uns escenaris clars d’intervenció quan es produeix un cas d’assetjament.
Durant la sessió del Ple d’aquest dimarts també es llegirà una Declaració Institucional vinculada al protocol en la qual es fa explícit el compromís que assumeix el consistori en matèria de prevenció i d’aplicació de mesures que ajudin a corregir i erradicar qualsevol mena d’assetjaments. L’Ajuntament de Badalona, mitjançant l’aplicació d’aquest protocol, pretén informar i formar la plantilla per tal de prevenir les possibles conductes nocives i, alhora, posar-les de manifest.
La segona tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, ha manifestat que “l’aprovació del protocol és clau per garantir que totes les persones reben un tracte respectuós i digne”. Llauradó ha considerat imprescindible “treballar des de dues estratègies: la primera, des de la formació, sensibilització i implicació de totes les persones que configuren l’administració; en segon lloc, establir i definir criteris molt clars d’intervenció, actuació, atenció i denúncia de possibles casos d’assetjament”. La regidora ha destacat que “formalitzar amb recursos concrets l’actuació municipal davant els casos d’assetjament sexual i per raó de sexe era un deute pendent que tenia l’Ajuntament amb totes les persones i especialment dones que hi treballen directament o indirectament”. “Aquest nou instrument ha de ser una eina útil i coneguda per tothom i per això, la regidoria seguirà actuant per donar a conèixer el protocol i per aplicar mesures per a la igualtat real i efectiva entre dones i homes” ha conclòs Llauradó.
Badalona, 21 de pebrer de 2022