Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

El Govern municipal presenta les seves propostes en l’àmbit de la mobilitat per al pròxim any

03/12/2019 ::

La regidora Rosa Trenado ha explicat durant el plenari del Consell de la Mobilitat de Badalona que s’està treballant per pacificar el carrer Francesc Layret i introduir una zona de baixes emissions al barri del Progrés

La sala de premsa del El Viver ha acollit aquest dimarts el plenari del Consell de la Mobilitat de Badalona en el que s’ha presentat les actuacions en l’àmbit de la mobilitat que el Govern municipal té previst desenvolupar durant el pròxim any. Entre aquestes actuacions destaquen la voluntat de pacificar el carrer Francesc Layret i la creació d’una zona de baixes emissions (ZBE) al barri del Progrés.

Durant la sessió, la regidora de l’àrea de Medi Ambient i Mobilitat, Rosa Trenado, ha explicat davant el plenari que s’està treballant en un estudi sobre l’ordenació i mobilitat del barri del Centre. Aquest estudi avalua i controla factors com els accessos viaris que hi ha al barri, l’estacionament existent, la capacitat logística de l'entorn i, especialment, les possibilitats per desenvolupar i millorar la xarxa de transport públic en la zona. L’objectiu de l’estudi és identificar les mesures i canvis necessaris per aconseguir una millor mobilitat en el barri que inclogui la pacificació del carrer Francesc Layret.

La regidora Trenado també ha explicat que el govern preveu introduir durant l’any 2020 una zona de baixes emissions (ZBE) al barri del Progrés que permeti reduir el trànsit i redistribuir el model de mobilitat d’aquesta àrea. La tria d’aquest barri per introduir la ZBE se sustenta en criteris objectius, ja que és la zona de la ciutat que aplega més equipaments de serveis (escoles, instituts, centres assistencials, etc.) i que, per tant, té més tendència a l’ús del vehicle privat.

Durant el plenari també s’han treballat altres projectes com la implantació d’un carril bici a la zona nord de Badalona, el projecte europeu URBACT, o la consolidació i ampliació dels camins escolars a la ciutat. En aquest sentit, el govern Municipal ha expressat la seva voluntat d’escolta activa per tal d’acabar d’implementar i millorar aquestes infraestructures i ha proposat la reactivació de la comissió formada per les FAMPAS de la ciutat, els equips directius dels centres de Badalona i tècnics d’Educació, Mobilitat i Medi Ambient per consensuar en quines zones de la ciutat cal crear nous itineraris per facilitar l’arribada dels infants a les escoles.

Badalona, 3 de desembre de 2019

twitter @AjBadalona