Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

El Govern municipal presenta la proposta per a la construcció del nou passeig Marítim de Badalona fins al Torrent de Vallmajor

17/10/2018 ::            

L’obra suposarà una inversió de 2,5 milions d’euros i es preveu que entri en funcionament el maig del 2020

La proposta, dissenyada per Engestur, ha comptat amb el vistiplau del Consell de la Mobilitat

El 3r tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Govern i Territori de l’Ajuntament de Badalona, Rubén Guijarro, ha avançat davant el Consell de la Mobilitat Sostenible i Transport Públic celebrat dimarts al vespre, la proposta del Govern municipal i un primer calendari de les obres per al nou passeig Marítim en el tram entre la Donzella de la Costa i el Torrent de Vallmajor. Aquesta proposta ha estat redactada pels tècnics de l’empresa municipal Engestur.

L’actuació, que afecta una zona de 13.300 m2, finalitzarà, segons ha avançat Rubén Guijarro, el maig del 2020. Entre les dates més destacades de la calendarització presentada de la construcció del nou passeig Marítim hi ha la licitació del projecte executiu, el gener del 2019, i l’adjudicació d’obres per al mes de novembre del 2019. Les obres, que podrien tenir un pressupost al voltant del 2,5 milions d’euros, s’allargarien durant uns 6 mesos, per poder-se inaugurar al voltant del mes de maig del 2020.

La proposta presentada al Consell de la Mobilitat preveu un carril bici, situat a tocar de les vies del tren, separat d’un espai central per a la ciutadania protegit per una línia de bancs i jardineres. Entre els elements més nous destaca la proposta de perllongar els passos soterrats que connecten per sota de la via del tren, sortint a la superfície un cop superat el carril bici per millorar la convivència entre les persones usuàries de les bicicletes i els vianants, evitant situacions de risc. Així mateix, es preveu una passera a nivell per a vianants i bicicletes que superaria sense desnivells el pas soterrani de la Riera de Canyadó.

El Consell de la Mobilitat Sostenible i el Transport Públic, que és l’òrgan consultiu i de participació social que canalitza les inquietuds i les iniciatives ciutadanes al voltant de la mobilitat i el transport públic a la ciutat, ha acordat traslladar a una nova reunió les aportacions sorgides del debat de les diferents entitats per a millorar la proposta presentada “sense que aquestes endarrereixin el calendari previst”, ha conclòs el regidor Rubén Guijarro.

Mentre s’inicien de manera efectiva les obres, la proposta del govern municipal portada al Consell de la Mobilitat pel que fa a l’ús actual del tram del passeig Marítim, és el manteniment de l’actual carril bici i permetre l’estacionament de vehicles, únicament al cantó de la vorera de mar, entre les 8 de la nit i les 8 del matí.

El regidor de l’Àmbit de Govern i Territori, Rubén Guijarro, ha manifestat que “per aquest Govern és sempre una prioritat treballar amb el màxim de consens possible, tal i com ho hem volgut fer en aquest cas. Abans de parlar d’un passeig Marítim sense cotxes, el que s’havia de tenir era un projecte de passeig de veritat. I això és el que ha fet aquest Govern: apostar per la mobilitat però amb alternatives i proposar un litoral que satisfaci tota la ciutadania”.

Badalona, 17 d’octubre de 2018

twitter @AjBadalona